Ingredienser
100g tørrede kikærter
1 tidligere rigtig glad kylling (ca. 14oog)
250g bladselleri
150g grøn peberfrugt
1 stort rødløg
2 fed presset hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. skrællet og friskrevet ingefær
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. citrongræs fra Urtekram
2 tsk. krydderpeber fra Urtekram
4 tsk. kryddersalt fra Urtekram
3 tsk. chili & lime fra Santa Maria
9 dl kyllingesuppe
Persille til pynt
Fremgangsmåde
Læg kikærterne i blød natten over. Hæld vandet fra. Kog dem i nyt vand uden salt i ca. 1½ time.
Rens kyllingen, dæk den med koldt vand, og lad den koge under låg med urtesalt, til den er gennemkogt og mør. Si suppen.
Skær bladsellerien i skiver og peberfrugten i terninger.
Pil løget, hak det og steg det i en smule olie, sammen med hvidløg, spidskommen og ingefær, tilsæt en smule suppe så det ikke brænder på.
Tilsæt resten af krydderierne og resten af suppen og lad det simre under låg i ca. 15 min.
Tilsæt bladselleri – herefter kan du evt. vælge at blende suppen med en stavblender (jeg er ikke den store fan af at bide i bladselleri, men jeg kan godt lide smagen).
Tilsæt peberfrugt, kikærter og kylling. Varm suppen igennem og smag til. Pynt med persille.