Beklager hvis jeg drukner jer i køleskabsgrød – jeg påstod ellers i en tidligere opskrift, at jeg nok ikke ville gå i selvsving i variationer, selv om der er mangfoldige muligheder…
Men, jeg har svært ved at styre min begejstring for fænomenet, og der er næsten gået sport i at lave nye kombinationer.
Ingredienser
35g chiafrø
110 ml. vand
60g goji-bær
90g groft hakkede mandler, ristet på en tør pande
135g grovvalsede havregryn
100g rugflager fra Urtekram
50g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i grøden, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
10g Psyllium fra Finax
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
1000 ml vand
350g cheasy skyr
10g Perfect Sød fra Easis.
Fremgangsmåde
Kom chiafrøene i en stor skål & hæld 110 ml. vand over – lad det trække i 15. minutter.
Rør goji-bærene ud i chia-massen.
Rør nu de tørre ingredienser i – sørg for at få vendt det godt rundt.
Tilsæt vand & rør godt rundt.
Tilsæt skyr & Perfect Sød – rør igen godt rundt.
Stil på køl natten over (med låg på skålen), så er grøden klar til servering næste morgen.
Grøden kan sagtens holde sig til 5-6 hverdage (hvis du er alene om at spise den) – og så er der sandelig også noget til overs til et par hurtige mellemmåltider/snacks.
Bonus-info: det bliver vanvittig godt, hvis det lige får et enkelt minut i microovnen før servering – jeg fandt ud af at jeg savnede den varme grød…