Konceptet kold morgengrød er gået hen og blevet total bonus i mit liv. Det er simpelthen fantastisk at jeg om søndagen kan lave en ordentlig skudefuld, og så har jeg god, sund, fiberrig morgenmad klar, til de kommende hverdage. Det er bare at skovle det op i en skål, evt. give det et lille zap i microovnen (hvis man foretrækker den lun), og så er der ellers serveret. Det er utrolig nemt at lave masser af variationer – jeg vil næppe ligge alle mine udgaver op her (for så ville i drukne i kold morgengrød), men her er endnu en variant (som smager lidt af ris á la mande)…
Ingredienser
135g grovvalsede havregryn
100g rugflager fra Urtekram
90g groft hakkede mandler, ristet på en tør pande (det giver bare en super lækker smag, når de ristes)
100g tørrede søde abrikoser fra Urtekram, skåret i mindre tern
50g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i grøden, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
10g Psyllium fra Finax
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
800 ml. vand
250 ml. skummetmælk
350g Thiese skyr naturel
10g Perfect Sød fra Easis
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser godt sammen.
Tilsæt vand & rør godt rundt.
Tilsæt skyr, skummetmælk & Perfect Sød – rør igen godt rundt.
Stil på køl natten over (med låg på skålen), så er grøden klar til servering næste morgen.
Grøden kan sagtens holde sig til 5-6 hverdage (hvis du er alene om at spise den) – og så er der sandelig også noget til overs til et hurtigt mellemmåltid/snack.
Servér evt. med en klat skyr på (ikke med i kalorieberegningen).