Havregrødsboller med chia, goji og æble


Opskrift på ufatteligt gode boller, med kun 133 kalorier pr. 100g.

Havregrødsboller med chia, goji og æble

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 133
Kulhydrater: 78 %
Proteiner: 14 %
Fedt: 8 %


Ca. 8 portion(er)
Ca. portions størrelse: 147 g
Ca. 196 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød | Mest populære
Emneord: Kalorielet
Udgivet i maj, 2013
Opdateret i august, 2021

Så er der sandelig fremtryllet lidt lækre boller. Jeg tænkte: “hvorfor ikke bruge min yndlingsmorgenmad på en ny måde”, og dét kom disse boller ud af.
Der er dømt sundt med sundt i – og dét er jo aldrig en dårlig ting, slet ikke når det smager så godt som disse boller. De er top-sprøde, med en fantastisk sødmefyldt, blød & fugtig krumme.

Ingredienser – grød

50g grovvalsede havregryn fra Ota
20g goji-bær
15g chiafrø
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
300 ml vand
220g skrællede æbler i tern

Ingredienser – dej

25g gær
100 ml. lunkent vand
1 tsk. salt
1 portion grød
100g skyr fra Levevis
75g Perfect Fit fra Easis
10g loppefrøskaller fra Urtekram
1 tsk. natron (det har jeg for vane at bruge, når jeg bager med surmælksprodukter)
25g fiberfin
150g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i bollerne)
300g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)

Fremgangsmåde

Start med at lave grøden, du kan enten lave den i mikroovnen (zap-zap-færdig-grød), eller på traditionel vis i en gryde.
Uanset hvad, så skal hele molevitten koges sammen til en grød – æbleternene tilsættes når grøden er halvt færdig (de skal ikke udkoges, men bibeholde lidt bid).
Lad grøden køle af!

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt salt.
Rør grøden ud i gær-vandet & tilsæt skyr – sørg for at få det hele rørt godt og grundigt rundt.
Tilføj nu Perfect Fit, loppefrøskaller, natron, fiberfin og mandelmel.
Ælt tilsidst melet i dejen, sørg for at få det æltet godt igennem. Dejen er en kende klistret, men det er helt fint.
Lad dejen hæve tildækket i en times tid.
Skær nu den hævede dej i 8 lige store stykker – dejen skal ikke have for meget bank, men bibeholde sin luftighed.
Form nu let de 8 stykker til boller & placér dem på en bageplade med bagepapir.
Lad hæve tildækket igen, i en halv times tid.
Pensles med vand & bages ved 180g varmluft i ca. 25-30 min. – de er færdige når de lyder hule, ligesom alle andre boller

Havregrødsboller, før hævning
Havregrødsboller, formet som boller
Havregrødsboller, 8 perfekte boller
Havregrødsboller

De her boller har slet ikke brug for at man smører noget som helst på – de er perfekte helt for sig selv…

Du kan selvfølgelig også lave flere, mindre boller – det styrer du helt selv. Jeg kan bare godt lide at sidde med sådan en stor bolle & rive bidder af…

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.