Ingredienser
5g vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
5g stødt kardemomme
5g stødt kanel
10g FiberHUSK (den til bagning, kan også erstattes af loppefrøskaller/psyllium)
20g kokosmel fra COOP (610 kcal pr. 100g)
7g bagepulver
150g Fuldkornsrismel fra Urtekram
40g Fiberfin
125g moden, most banan
50g hjemmelavet æblemos med vanilje (eller Urtekram Æblemos Øko)
7g FiberSirup Gold
5g Perfect Sød fra Easis
375g revne gulerødder
200g Alpro usødet mandeldrik (købt i Kvickly – kan også erstattes af andre mandeldrikke, men så ændrer kalorieberegningen sig. Der er kun 13 kcal pr. 100ml i denne mandeldrik)
4 æg (ca. 200g)
Fremgangsmåde
Start med at sigte de tørre ingredienser sammen i en skål.
Pisk herefter den moste banan, æblemosen, FiberSirup, Perfect Sød, gulerødder og mandeldrik i.
Pisk æggene luftige i en skål for sig.
Vend de piskede æg i resten af dejen.
Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir, og bag ved 200g varmluft i 25-30 minutter.
Opskriften er en modificering af en opskrift fra bogen “Smart sødt” af Ulrika Hoffer!
Jeg har elimineret kokosolie, honning og æblemost fra opskriften – og dermed en ordentlig portion unødvendige kalorier, og så har jeg tilføjet en hulens masse fibre.