Græskarsuppe


Opskrift på skøn græskarsuppe, med kun 25 kalorier pr. 100g.

Græskarsuppe

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 25
Kulhydrater: 64 %
Proteiner: 9 %
Fedt: 27 %


Ca. 7-8 portion(er)
Ca. portions størrelse: 460 g
Ca. 115 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet | Suppe
Udgivet i november, 2013
Opdateret i august, 2021

Det vrimler med græskar stort set overalt for tiden – og hvorfor ikke spise dem. De er sunde, lækre & mættende – især når de bliver brugt til en god, varmende suppe….

Ingredienser

20g Becel vegetabilsk olie
1½ tsk. spidskommen
250g rødløg
4 fed hvidløg i krydderolie fra sund fornuft (10g)
425g skrællet gulerod
140g skrællet persillerod
10g skrællet ingefær
1 hel rød chili
1.225 kg hokkaido græskarkød (svarer til ca. 2 små, når kerner & skræl er fjernet)
ca. 1,8 liter vand (så det dækker alle grøntsagerne)
3 terninger Knorr hønsebouillon
2 spsk. citronsaft
Salt, peber, chiliflager fra Urtekram

Fremgangsmåde

Bekæmp* græskarene, befri dem for kerner & skræl, skær kødet i tern.
Skær løg, gulerødder & persillerod i grove skiver.
Befri chili for kerner & skær den ud i mindre tern.
Skær hvidløg & ingefær i mindre skiver.
Varm olien op i en STOR gryde, svits spidskommen & tilsæt løg, hvidløg, ingefær & chili – svits det godt.
Tilsæt gulerod & persillerod & svits det hele i nogle min.
Tilsæt græskarkød & lad det stege i godt 5 min. – sørg for at vende godt rundt i det hele.
Dæk det hele med vand (det svarer sådan ca. til 1½ ltr.), tilsæt bouillonterninger & kog op.
Skru ned for komfuret & lad suppen simre til græskarkødet er mørt, ca. 15-30 min. det afhænger af størrelsen på dine græskartern – mærk efter med en gaffel.
Blend suppen med en stavblender – sørg for at komme rundt i alle “krogene” i gryden, ingen vil bryde sig om et stort stykke ingefær/chili/hvidløg imellem tænderne.
Smag til med citronsaft, salt, peber & chiliflager.
Jeg brugte 20g citronsaft, 5 tsk. hvidløgssalt (bare brug alm. hvis du ikke har hvidløgssalt på lager), 4 tsk urtepeber fra Urtekram & 1 tsk. chiliflager fra Urtekram.

Græskarsuppe

Servér evt. med en klat fromage fraise (eller skyr), ristede græskarkerner & noget godt brød (ikke med i kalorieberegningen). Men min portion på 460g suppe, 10g græskarkerner (Sun Island), 60g Fromage fraise 0,2% (Levevis) & 1 skive godt ristet rugbrød, endte på SAMLET 297 kalorier…

*
1. Lad være med at undervurdere små græskar!
2. Lad være med at komme frisk chili i dit snitsår!
3. Lad være med at tørre dine tårer med din anden chili-befængte hånd!
4. Husk at grine af dig selv, så får du de sidste tårer ud!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.