Julen behøver så absolut ikke at betyde konstant forvirring af blodsukkeret – eller overspisning. Det er muligt at spise lidt kræs, på sundest mulige måde – og selv om disse konfekt kugler ikke hører til i min kalorielette kategori, så er de altså et rigtig godt alternativ, til den “normale” jule-konfekt…
Ingredienser
150g tørrede dadler uden sten fra “Delicata” (260 kcal. pr. 100g)
50g Havre Cheerios (84% fuldkorn)
50g mandler
5g fedtfattig kakao fra Urtekram
25 ml. friskpresset appelsinsaft
3g reven skal fra en økologisk appelsin
3g knuste Havre Cheerios
Fremgangsmåde
Start med at gennemriste mandlerne på en tør pande – de skal virkelig være godt ristede, så giver de en fantastisk smag til konfekt kuglerne.
Lad mandlerne afkøle, før de bruges i konfekt-massen.
Imens mandlerne ristes, knuses en god mængde Havre Cheerios – jeg knuste en hel del (mere end de 3g der skal bruges), da jeg sikkert kan bruge noget mere på et andet tidspunkt. De skal knuses fuldstændig!
Kom dadler, de 50g hele Havre Cheerios, de afkølede mandler, kakao, appelsinsaft & revet appelsinskal i en foodprocessor & kør det hele til en samlet masse – jeg lod vist min maskine køre i 5 minutters tid.
Sørg for at få skrabet evt. kanter ned, så der ikke efterlades store klumper i massen.
Stil massen på køl i et kvarters tid & rul den derefter til 25 stk. kugler – sæt kuglerne adskilte på et stykke køkkenrulle.
Kom knust Havre Cheerios i en dyb tallerken, og tril kuglerne i det – giv hver kugle endnu et tril imellem hænderne, så drysset sætter sig fast.
Stil på køl i en lufttæt beholder i en halv times tid – opbevares også sådan, hvis ikke de alle bliver spist med det samme (jeg kan afsløre at det er virkelig svært at lade være)!