Chokoladebrud (konfekt)


Opskrift på ufattelig lækker chokolade, denne gang med masser af kalorier i!

Chokoladebrud (konfekt)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 470
Kulhydrater: 34 %
Proteiner: 6 %
Fedt: 60 %


Ca. 40 portion(er)
Ca. portions størrelse: 20 g
Ca. 94 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Snacks
Emneord: Fy! | Jul | Konfekt
Udgivet i december, 2012
Opdateret i august, 2021

Så er der i den grad lavet chokolade-nougat-nødde-skumfidus-lækkerheds-brud til den store guldmedalje. Det er så absolut en del af “fy”-kategorien – men det er jo heldigvis kun jul én gang om året…

Ingredienser

* 2 plader Mørk Belgisk chokolade (sukkerfri) fra Easis
210g mørk overtræk chokolade fra Odense
1 pk blød nougat fra Odense (200g)
70g hasselnødder
20g smuttede mandler
* 50g plum Amazins fra SunSweet (tørrede svesker i små stykker)
75g sukkerfri marshmellows (skumfiduserne kan købes i div. helsekostforretninger)

Fremgangsmåde

Varm hasselnødderne i et kvarters tid på 200g i ovnen, indtil skallen er løs & kan nulres af.
Lad hasselnødderne køle lidt af & gnid dem herefter i et viskestykke, så skallen kommer af.
Hak hasselnødderne groft.
Snit mandlerne (eller gør som jeg, køb nogle som allerede er smuttede & snittet) & rist dem gyldne på en tør pande.
Skær skumfiduserne i mindre stykker.

Hak chokoladen i mindre stykker (så smelter det hurtigere).
Smelt 2/3 af chokoladen i et vandbad.
Når det er smeltet og nået 35g (brug sukkertermometer – et normalt stegetermometer kan også bruges) tilsættes den sidste tredjedel chokolade.
Rør godt rundt & sørg for at holde temperaturen lige omkring de 30g.
Tilsæt nu nougat (skåret i mindre skiver).
Tilsæt nødder, svesker & marshmellows – rør godt rundt.

Chokoladebrud - marshmellows

Beklæd en form med bagepapir & hæld massen i – fordel den så godt som muligt.
Lad massen sætte sig en smule, før den bliver tildækket & stillet på køl.
Mit stod natten over, men mit gæt er at det skal stå på køl i mindst et par timer.

Chokoladebrud i form

Når massen er stivnet helt tages den ud af køleskabet & skæres i mindre “haps-bare” stykker.

Chokoladebrud - efter køl
Chokoladebrud
Chokoladebrud

* det er ikke så absolut nødvendigt at bruge denne sukkerfri chokolade, jeg havde den blot på lager. Bruger du en anden chokolade (eller bare mere af Odense’s) ændrer kalorieberegningen sig – men det betyder vist ikke så meget, nu vi alligevel er i “fy”-kategorien.

** andre tørrede frugter kan naturligvis også bruges, jeg havde blot disse på lager og de var nemme da de allerede er skåret i mindre stykker. Bruges andre tørrede frugter ændrer kalorieberegningen sig naturligvis.

Opbevares på køl, “så længe lager haves”!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.