Når man som jeg er vokset op med brun sovs + kartofler til stort set alt, så er det en smule vanskeligt at undvære. Heldigvis kan man lave sundere alternativer, og denne sauce er virkelig lækker…
Ingredienser
130g skrællet gulerod
150g champignon (jeg brugte nogle skønne store portobello, men almindelige kan også gøre det)
75g pillet rødløg
2g Becel vegetabilsk olie
2½ dl grøntsagsbouillon
25g tomatpuré
100g Milda til madlavning 4%
Salt, peber & Perfect Sød fra Easis
Fremgangsmåde
Skær champignon & gulerod i grove tern.
Finhak løget & svits det i en gryde med olie.
Tilsæt champignon + gulerod & lad det stege i et par minutter imens der røres godt rundt.
Hæld grøntsagsbouillon i & tilsæt tomatpuré.
Lad det koge op & koge ind til ca. halv mængde.
Tilsæt Milda & smag til med salt, peber & Perfect Sød (jeg brugte 2 tsk. salt, 3 tsk. peber & 1/4 tsk. Perfect Sød).
Jeg valgte at lave en Mortens aften middag ud af det – andebryst skal der til.
Min portion bestod af:
½ æble (44g) skåret i skiver & varmet på en tør pande, sammen med nogle valnødder (10g).
Lidt salat (10g) & granatæble (24g).
Et par kartofler (112g).
Tørstegt berberieandebrystfilet (90g).
Og naturligvis denne vidunderlige sauce (125g).
Næringsværdi pr. 100g: Kalorier: 450 | Proteiner: 23g | Kulhydrater: 41g | Fedt: 23g
Væsentlig mindre end hvad man ellers kan komme til at indtage, når først der kommer andesteg med hele molevitten på bordet – og det smagte SKØNT!
Saucen kan naturligvis også anvendes til andet end and – jeg er sikker på den vil klæde både kylling & gris…