Jeg elsker hjemmelavet marmelade, og det er simpelthen så nemt at lave…
Ingredienser
500g frosne brombær (Nice ‘n Easy, 42 kcal pr. 100g, købt hos nemlig.com)
200g frosne hindbær (41 kcal pr. 100g, købt i Fakta)
50g citronsaft
150 ml vand
40g Perfect Sød fra Easis
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
40g Grøn Melatin (den sukkerfri)
½ tsk. atamon
Fremgangsmåde
Kom bær & vand i en gryde, og lad bærrene tø op.
Tilsæt citronssaft, vand, Perfect Sød og vaniljepulver.
Varm op & lad simre i 10 minutters tid.
Blend igennem med en stavblender (med mindre du ønsker at have hele bær i din marmelade)
Tilsæt melatin (blend evt. efter med stavblenderen), varm op igen & lad det simre videre i 2 minutter.
Tag gryden af varmen & tilsæt ½ tsk. atamon, når det er holdt op med at simre.
Hæld marmeladen på et atamonskyllet glas, luk det omgående & stil på køl.
Marmelade behøver ikke nødvendigvis kun at blive anvendt på brød til morgenmaden, man kan ganske nemt lave en hurtig snack/dessert, ved at vende marmeladen i skyr & drysse med enten ristede nødder, eller som her med lidt rugbrødsknas.