Brombær-hindbær marmelade


Opskrift på lækker marmelade, med kun 46 kalorier pr. 100g.

Brombær-hindbær marmelade

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 46
Kulhydrater: 79 %
Proteiner: 8 %
Fedt: 13 %


Ca. Mange portion(er)
Ca. portions størrelse: ? g
Ca. ? kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Morgenmad | Snacks
Udgivet i november, 2014
Opdateret i august, 2021

Jeg elsker hjemmelavet marmelade, og det er simpelthen så nemt at lave…

Ingredienser

500g frosne brombær (Nice ‘n Easy, 42 kcal pr. 100g, købt hos nemlig.com)
200g frosne hindbær (41 kcal pr. 100g, købt i Fakta)
50g citronsaft
150 ml vand
40g Perfect Sød fra Easis
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
40g Grøn Melatin (den sukkerfri)
½ tsk. atamon

Fremgangsmåde

Kom bær & vand i en gryde, og lad bærrene tø op.
Tilsæt citronssaft, vand, Perfect Sød og vaniljepulver.
Varm op & lad simre i 10 minutters tid.
Blend igennem med en stavblender (med mindre du ønsker at have hele bær i din marmelade)
Tilsæt melatin (blend evt. efter med stavblenderen), varm op igen & lad det simre videre i 2 minutter.
Tag gryden af varmen & tilsæt ½ tsk. atamon, når det er holdt op med at simre.
Hæld marmeladen på et atamonskyllet glas, luk det omgående & stil på køl.

Marmelade behøver ikke nødvendigvis kun at blive anvendt på brød til morgenmaden, man kan ganske nemt lave en hurtig snack/dessert, ved at vende marmeladen i skyr & drysse med enten ristede nødder, eller som her med lidt rugbrødsknas.
Skyr, brombær-hindbær marmelade og rugbrødsknas med lakrids

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.