Proteinboller med skyr

Det her er opskriften der “tog rumpetten” på mig, dét havde jeg ikke lige regnet med – altså at det skulle ende op med at være nogle virkelig lækre boller & så er de endda proppet med dejlige proteiner.
De er sprøde, luftige og på ingen måde tørre & tunge…

Proteinboller med skyr

250g skyr fra Levevis
20g fiberHUSK
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
50g Ota grovvalsede havregryn
25g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
25g fuldkornshvedemel
20g chiafrø
1 tsk. salt
10g lys agave sirup

Rør skyr, fiberHUSK, bagepulver & natron sammen.
Tilsæt resten og ælt godt sammen – det føles måske som en underlig dej (jeg havde mine tvivl), men den er god nok…
Lad dejen hvile i 30 min.
Skær dejen i 4 lige store stykker, form som boller & pensl med vand.
Bag ved 175g varmluft i 25 min.
Lad dem køle af på en rist, så bliver de ved med, også at være sprøde i bunden.

Opskriften er en modificering af Helse Matilde’s – mine ser godt nok noget anderledes ud, utroligt hvad lidt udskiftning/tilføjelse af ingredienser kan gøre.

Proteinboller med skyr, dejen skal hvile

Proteinboller med skyr, formet som boller

Proteinboller med skyr, lækre og klar til spisning

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 173
  • |
  • Proteiner: 12g
  • |
  • Kulhydrater: 22g
  • |
  • Fedt: 3g

Ca. 4 portion(er) , med 151 kalorier pr. portion på ca. 87g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: