Vanvittigt mættende, sundt, lækkert, cremet, sødt & sprødt – så kan det dårligt blive meget bedre…
Fungerer fantastisk både som morgenmad, frokost, snack & dessert.
Ingredienser
10g chiafrø
30 ml vand
250g skyr fra Levevis
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
1 spsk. Perfect Sød fra Easis
10g Ota grovvalsede havregryn
10g grofthakkede mandler
155g blommer, skåret i tern *
115g pære, skåret i tern *
Kanel
Fremgangsmåde
Kom chiafrøene i en dyb tallerken & hæld vandet over. Rør godt rundt i det, indtil chiafrøene har indkapslet vandet & lad det så trække i ca. 15 minutter (og ja, det skal ligne en underlig slimet masse, beklager).
Imens chiafrøene trækker, ristes havregryn & mandler på en tør pande, indtil havregrynene er gyldne – lad det køle lidt af.
Rør skyr, vaniljepulver & Perfect Sød i chiafrøene.
Vend frugten i (gem evt. lidt til toppen).
Top af med evt. ekstra frugt & drys med kanel.
* Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre frugter eller bær (kalorieberegningen vil ændre sig), men disse havde jeg lige på lager da jeg lavede opskriften.
Det er en ret stor portion, så den mætter i pænt lang tid…