Langtidshævede gulerodsboller


Opskrift på nemme, lækre boller, med kun 205 kalorier pr. 100g.

Langtidshævede gulerodsboller

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 205
Kulhydrater: 70 %
Proteiner: 13 %
Fedt: 17 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 112 g
Ca. 230 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i oktober, 2013
Opdateret i august, 2021

Der er intet som nybagte boller, og fordelen ved langtidshævning, er jo at man vupti kan få nogle til morgenmad – uden først at skulle stå & knokle…

Ingredienser

5 dl koldt vand
10g gær
75g solsikkekerner (610 kcal pr. 100g – “Hverdags økologi”)
50g grovvalsede havregryn Ota
300g groft revne gulerødder
1 tsk. salt
220g hvedemel
350g sigtet speltmel fra Urtekram
60g fiberfin
10g fiberHUSK
1 tsk. Stevia sugar fra Dansukker

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt solsikkekerner, gulerødder, & havregryn – rør godt rundt.
Rør salt, mel & sukker i – sørg for at komme godt rundt & løft rigtig godt rundt i dejen med en stærk grydeske.
Dæk skålen til & stil på køl 8-12 timer (den kan godt stå længere, hvis det skulle være nødvendigt).
Brug en spiseske dyppet i vand, til at lave bollerne & kom dem på en bageplade med bagepapir – pensl med vand.
Bages ved 230g varmluft i 20 min.

Langtidshævede gulerodsboller, før bagning
Langtidshævede gulerodsboller i massevis
Langtidshævede gulerodsboller, lækre og luftige

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.