Gulerodsbrud med chiafrø og græskarkerner


Opskrift på helt fantastiske gulerodsbrud, med kun 201 kalorier pr. 100g.

Gulerodsbrud med chiafrø og græskarkerner

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 201
Kulhydrater: 34 %
Proteiner: 26 %
Fedt: 40 %


Ca. 16 portion(er)
Ca. portions størrelse: 107 g
Ca. 215 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i oktober, 2013
Opdateret i august, 2021

Gulerodsbrud har altid været på min mad-favoritliste, og nu har jeg endelig fået sammensat min egen modificerede udgave af de utallige opskrifter man finder rundt omkring.
For mig (der jo ellers elsker at rode rundt i køkkenet) er det altid en kæmpe fordel at kunne bage brød, uden at skulle have hænderne for meget ned i dejen. Og jeg er efterhånden blevet mere eller mindre afhængig af min røremaskine, når jeg bager. Det er bare SÅ nemt…
Bollerne kan nok også fremtrylles ved hjælp af en traditionel elpisker med dejkroge, men jeg er bange for at den kommer på seriøst arbejde med denne dej!

Ingredienser

500 ml lunkent vand
50g gær
200 ml Cheasy A38
1 spsk. salt
1 spsk. stevia sugar fra Dansukker
1 tsk. natron
300g Amo speltmel
100g fiberfin
30g fiberHUSK
50g chiafrø
200g fuldkornshvedemel
170g hvedemel

2 store æg
200g groftrevne gulerødder
100g græskarkerner fra Urtekram

70 ml skummetmælk (til pensling)

Fremgangsmåde

Start med at opløse gæren i vandet. Rør herefter Cheasy i.
Kom nu salt, stevia sugar, natron, speltmel, fiberfin, fiberHUSK, chiafrø, fuldkornshvedemel & alm. hvedemel i skålen.
Lad dejen ælte godt igennem i røremaskinen – jeg tror jeg gav den omkring 10 minutters tid.
Lad dejen hæve tildækket i skålen i 1 time.
Efter hævningen skal dejen have en røretur mere, på ca. 5 min.
Tilsæt herefter æg, gulerødder & græskarkerner – og nu bliver det lidt noget snask.
Rør dejen sammen i nogle minutter, og skrab derefter snask fra siderne ned – gør dette gentagne gange indtil dejen er godt samlet.
Herefter gav jeg dejen en røretur på højeste trin i 5 minutters tid, så den blev fuldstændig samlet & luftig.
Dyp en spiseske i vand & lav 16 dejklumper på 2 bageplader med bagepapir (de bliver pænt store).
Lad bruddene efterhæve i 30 min. Pensl med skummetmælk & bag ved 200g varmluft i 15-17 min.
Lad dem herefter køle af på en bagerist.

Gulerodsbrud med chiafrø og græskarkerner, før sidste hævning
Før sidste hævning.

Gulerodsbrud med chiafrø og græskarkerner, efter sidste hævning
Efter sidste hævning (samme gulerodsbrud som før sidste hævning).

Gulerodsbrud med chiafrø og græskarkerner, færdigbagt
Færdigbagt (samme gulerodsbrud som efter sidste hævning)

Gulerodsbrud med chiafrø og græskarkerner

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.