Gode mættende boller, med lækker sprød bund – lige til et hurtigt mellemmåltid, eller som tilbehør til suppe.
Ingredienser
25g gær
375 ml vand
50g Becel pro-activ
255g kalorielet æblegrød fra Skælskør frugtplantage
1 æg
½ tsk. salt
150g fuldkornshvedemel
75g grahamsmel
ca. 475g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
Fremgangsmåde
Gæren smuldres ned i en stor skål.
Kom Becel og 100 ml vand i en gryde & varm op til Becel er smeltet, tilsæt herefter 50 ml vand mere, for at det ikke er rygende varmt.
Hæld blandingen over gæren & sørg for at opløse den helt.
Tilsæt resten af vandet, æg, æblegrød & salt – rør godt rundt til ægget er smadret helt.
Tilsæt fuldkornshvedemel + grahamsmel, pisk godt med en elpisker med dejkroge.
Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet & sørg tilsidst for at piske det hele samlet i mindst 5 min.
Dejen er en anelse klistret & det er helt ok.
Lad hæve i 1½ time.
Lav 17-18 boller med en spiseske dyppet i vand (jeg brugte to skeer dej pr. bolle).
Lad efterhæve i ½ til 1 time (1 time er bedst, men det kan være svært at vente på).
Bag 20 min. ved 200g (ikke varmluft)
Bollerne hæver ikke særlig meget ved bagningen – det hæver ellers ret voldsomt ved sin første hævning!
I øvrigt super fantastiske dagen derpå med en tur på brødristeren. De er simpelthen så dejligt knasende sprøde!