Lidt mere lækkerhed til min mexi-familie – jeg er altså tosset med krydret mad!
Ingredienser
5g Becel vegetabilsk olie
400g hakket kylling 3-6% (120 kcal pr. 100g)
80g finthakket rødløg
4g presset hvidløg
300g peberfrugt i tern
175g løse majs (drænet vægt, 80 kcal pr. 100g)
2½ tsk. knust spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. cayennepeber
85g tomatpuré (80 kcal pr. 100g)
230g Bon Appetit chili bønner (drænet vægt, 90 kcal pr. 100g)
Salt & peber
8 stk. fuldkornshvede soft tortilla fra “Dit valg” (290 kcal pr. 100g)
80g revet mozzarella 13% fra Levevis
Fremgangsmåde
Svits løg + hvidløg i den opvarmede olie.
Tilsæt kød & lad det brune
Tilsæt krydderier & lad stege i 5-10 min.
Tilsæt peberfrugt + majs & lad det stege et par minutter.
Tilsæt tomatpuré + bønner & vend godt rundt.
Smag til med salt + peber, jeg brugte 4 tsk. salt & 3 tsk. peber.
Pak ca. 137g kødfyld ind i hver tortilla, sørg for at lukke dem godt til & lig dem med lukningen nedad i et ovnfast fad.
Kom staniol over & lad varme i ovnen ved 180g varmluft i ca. 10 min.
Tag ud af ovnen & drys ost over. Lad det varme igen (uden staniol) i 15-20 min. – hold øje med at de ikke bliver brankede.
Det er en lidt stor portion jeg fik kastet mig ud i her, men jeg nøjedes blot med at lave 2 stk. den første aften & så frøs jeg resten af kødfyldet ned i portionsposer. Så var det virkelig nemt at hive en pose ud af fryseren & efterfølgende lave et par chimichangas…
Servér med en lækker avocadodip, salsa, skyr & perlebyg med tomater (ikke med i kalorieberegningen).
Hov, forresten… Jeg kan afsløre at det fungerer glimrende som tømmermændsmad – bare en færdig pose kødfyld ud af fryseren, optø, pak ind & bum så får du stillet de mærkelige mad-lyster man har dagen derpå, og så endda på en forholdsvis sund måde…!!