Ingredienser
90g Perfect Fit fra Easis
90g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
5g lecithin granulat
25g fiberfin
10g fiberHUSK
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
2 æg str. L (115g i alt ca.)
20g Becel pro-activ (smeltet)
1 moden banan (ca. 105g – den skal moses)
50 ml vand
200g blåbær (enten friske eller optøede fra frost)
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser sammen.
Pisk æg godt luftige for sig selv.
Pisk Becel, banan & vand i æggemassen.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser i æggemassen.
Beklæd en springform med bagepapir & hæld dejen i.
Drys blåbær over dejen & lad dem synke lidt ned.
Bag blåbærkagen ved 175g (ikke varmluft) i 30-45 min. Jeg brugte en mindre springform & dermed var kagen rimelig høj & skulle have 45 min. Men hold øje med kagen de sidste 10-15 minutters tid.