Fuldkorns hveder med citrus

Traditioner er svære at bryde, og nu er det tid til lækre, krydrede, søde, luftige hveder – MEN de kan faktisk produceres i en lidt sundere udgave end dem bagerne langer over disken.
Disse har en skøn smag af krydret kardemomme, og frisk citrus – bonus er at de har lige omkring 11g fibre pr. 100g, så de ikke bare smager godt, de mætter fantastisk!.

Fuldkorns hveder med citrus

20g gær
250ml danskvand med citrus (stue-temperatur)
5g Perfect Sød fra Easis
100g Cheasy Naturel 0,1%
400g fuldkorns hvedemel Øland (318 kcal pr. 100g, Grube & Meyer – kan erstattes af hvid hvede fra Amo som også er fuldkorns hvedemel)
80g Fiberfin
15g Psyllium fra Finax
2g revet citronskal (økologisk!)
1 tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk natron
1 STORT æg (60g)

Rør gær ud i danskvand, og tilsæt Perfect Sød, Cheasy + 250g fuldkorns hvedemel (resten bruges senere)
Sørg for at få det rørt godt rundt.
Tilsæt citronskal, salt, kardemomme, natron og æg – rør igen godt rundt.
Tilsæt de sidste 150g fuldkorns hvedemel, Fiberfin (skal sigtes i, da det klumper) og Psyllium.
Ælt i mindst 5 minutter (jeg er tosset med min røremaskine!).
Fortvivl ikke over at dejen virker farligt klistret – det ændre sig!
Lad dejen hvile lunt & tildækket i en lille times tid – så suger fibrene væsken & det hæver en smule (det hæver ikke så meget).
Tag dejen ud & tril den til en pølse, der skæres i 10 lige store skiver.
Form hver skive til en bolle, og kom dem på en bageplade med bagepapir – de skal ikke have mere afstand imellem hindanden, end ca. 1½ cm.
Lad hæve tildækket igen, i 30 min.
Bages ved 200g almindelig ovn, i 20 minutter.

Lad bollerne køle af, skær dem derefter i halve, rist dem på brødristeren – og nyd dem smurt med Cheasy Smørbar (tidligere Kærgården Mini).

Hvederne før bagning
Hvederne før bagning – de skal ligge lidt tæt…

Hvederne efter bagning
Hvederne efter bagning.

Hvederne får en tur på brødristeren
Hvederne får en tur på brødristeren.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 187
  • |
  • Proteiner: 18%
  • |
  • Kulhydrater: 79%
  • |
  • Fedt: 3%

Ca. 10 portion(er) , med 162 kalorier pr. portion på ca. 86,5g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: