Fuldkorns hveder med citrus


Opskrift på super lækre fuldkorns hveder, med kun 187 kalorier pr. 100g.

Fuldkorns hveder med citrus

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 187
Kulhydrater: 79 %
Proteiner: 18 %
Fedt: 3 %


Ca. 10 portion(er)
Ca. portions størrelse: 86,5 g
Ca. 162 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i april, 2018
Opdateret i august, 2021

Disse har en skøn smag af krydret kardemomme, og frisk citrus – bonus er at de har lige omkring 11g fibre pr. 100g, så de ikke bare smager godt, de mætter fantastisk!.

Ingredienser

20g gær
250ml danskvand med citrus (stue-temperatur)
5g Perfect Sød fra Easis
100g Cheasy Naturel 0,1%
400g fuldkorns hvedemel Øland (318 kcal pr. 100g, Grube & Meyer – kan erstattes af hvid hvede fra Amo som også er fuldkorns hvedemel)
80g Fiberfin
15g Psyllium fra Finax
2g revet citronskal (økologisk!)
1 tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk natron
1 STORT æg (60g)

Fremgangsmåde

Rør gær ud i danskvand, og tilsæt Perfect Sød, Cheasy + 250g fuldkorns hvedemel (resten bruges senere)
Sørg for at få det rørt godt rundt.
Tilsæt citronskal, salt, kardemomme, natron og æg – rør igen godt rundt.
Tilsæt de sidste 150g fuldkorns hvedemel, Fiberfin (skal sigtes i, da det klumper) og Psyllium.
Ælt i mindst 5 minutter (jeg er tosset med min røremaskine!).
Fortvivl ikke over at dejen virker farligt klistret – det ændrer sig!
Lad dejen hvile lunt & tildækket i en lille times tid – så suger fibrene væsken & det hæver en smule (det hæver ikke så meget).
Tag dejen ud & tril den til en pølse, der skæres i 10 lige store skiver.
Form hver skive til en bolle, og kom dem på en bageplade med bagepapir – de skal ikke have mere afstand imellem hindanden, end ca. 1½ cm.
Lad hæve tildækket igen, i 30 min.
Bages ved 200g almindelig ovn, i 20 minutter.

Lad bollerne køle af, skær dem derefter i halve, rist dem på brødristeren – og nyd dem smurt med Kærgården Let (ikke med i kalorieberegningen).

Hvederne før bagning
Hvederne før bagning – de skal ligge lidt tæt…

Hvederne efter bagning
Hvederne efter bagning.

Hvederne får en tur på brødristeren
Hvederne får en tur på brødristeren.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.