Jordbærkage


Opskrift på utrolig lækker jordbærkage, med kun 56 kalorier pr. 100g.

Jordbærkage

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 56
Kulhydrater: 62 %
Proteiner: 33 %
Fedt: 5 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 167 g
Ca. 94 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Emneord: Kalorielet
Udgivet i august, 2012
Opdateret i august, 2021

Mere lækker kager findes ganske enkelt ikke, og den hører sig til i sommervarmen.

Ingredienser – kagebund

180g groftrevet squash
70g skummetmælkspulver
70g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilleessens
1 tsk. mandelessens
2 tsk. Perfect Sød fra Easis
4 tsk. vand
2g Becel pro-activ (til at smørre formens kant)

Ingredienser – creme

450g skyr
360g cheasy a38 naturel 0,1%
kornene fra 3 vanillestænger
20g friskpresset limesaft
4 tsk. Perfect Sød fra Easis
6 blade husblas

Ingredienser – gelé:

400g frosne (eller friske) jordbær
1½ dl vand
3½ blade husblas
2 tsk. Perfect Sød fra Easis x 2

Pynt:

ca. 340g friske jordbær

Fremgangsmåde:

Tag mælkeprodukterne ud af køleskabet, vej dem af i en skål & dæk den til – de må ikke være for kolde, når de skal bruges.

Skyl de friske jordbær og fjern den grønne stilk. Stil dem til side, til de skal bruges.
Skræl squashen og fjern kerner og trevler inden den rives groft – vej 180g revet squash af.
Resten af ingredienserne til dejen blandes i og det hele røres godt sammen, til squashen afgiver væde.
Tilsæt evt. 1-2 tsk koldt vand, hvis det er nødvendigt.
Kom bagepapir i bunden af en springform (25cm diameter), smør kanten godt med Becel & hæld dejen i.
Sæt formen midt i ovnen ved 175 grader i 25-30 min.
Lad kagebunden køle lidt af, inden kanten skæres helt fri for formen – den må ikke sidde fast.
Stil kageformen med bunden ind i køleskabet.

Kom de frosne jordbær i en lille gryde sammen med vandet og lad det koge op i ca. 2 minutter.
Stil det til side og lad det køle af.
Læg 6 blade husblas i blød i koldt vand i 5 min.
Rør skyr, yoghurt, vanilje & limesaft sammen – smag til med Perfect Sød.
Pres væden fra 6 blade udblødt husblas og smelt dem over vandbad.
Lad husblasen køle lidt af.
Rør en teskefuld af yoghurtblandingen i husblasen, inden den derefter langsomt hældes i cremen under kraftig piskning. Det er vigtigt at husblasen ikke er for varm og yoghurten for kold, når det blandes sammen – ellers risikeres det at husblasen klumper.
Lad cremen stå i ca. 10 min. før den hældes på resten af kagen (næste trin) .

Si saften fra de kogte jordbær og gem den.
Mos bærrene og smag til med 1 tsk. Perfect Sød.
Tag kagebunden ud af køleskabet & fordel jordbærmosen jævnt på bunden.
Kom cremen, som har stået og stivnet lidt i ca. 10 min. henover.
Stil kagen på køl igen i ca. 10 min..

Læg 3½ blade husblas i blød i koldt vand i 5 min. (jeg havde ca. 284g saft & der skal 3 blade husblas til at lave gelé af ca. 2 dl væske – så vej hvor meget saft du har, og brug husblas ift. det).
Smag jordbærsaften til med1 tsk. Perfect Sød og lun den op igen.
Smelt husblas i saften. Lad saften køle lidt af, inden den hældes over jordbærrene på kagen.

Stil kagen på køl mindst 2 timer, inden den skal serveres. Lav dog gerne kagen mange timer i forvejen eller dagen før servering, da den kun bliver mere mums af at trække.

Den her kage er simpelthen så lækker, at den lige får nogle ekstra billeder – det er utroligt så godt, sødt og friskt den smager. Intet mindre en perfekt!

Jordbærkage
Jordbærkage

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.