Energibarer med chokolade


Opskrift på super skønne, og ikke mindst effektive energibarer, med 343 kalorier pr. 100g.

Energibarer med chokolade

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 343
Kulhydrater: 33 %
Proteiner: 14 %
Fedt: 53 %


Ca. 13 portion(er)
Ca. portions størrelse: 60 g
Ca. 206 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Snacks
Emneord: "Sundt" slik
Udgivet i april, 2014
Opdateret i august, 2021

Nogle gange er der bare brug for ekstra energi – f.eks. til et to-timers trænings-event med fuld knald på, og så er det jo godt at man kan medbringe lidt sund energi, som smager fantastisk & er super nemt at lave.
Og ja, der er pænt mange kalorier i, ift. mine normale opskrifter – men det er så absolut de mest fornuftige kalorier man kan opdrive, og der er ikke gået på kompromis med hverken smag, eller energi i disse barer…

Ingredienser

100g mandler, hakket groft
150g grovvalsede havregryn
50g græskarkerner fra Urtekram
50g kokosmel fra Coop
100g søde abrikoser fra Urtekram, skåret i mindre tern
80g mørk chokolade 80%, hakket groft (den jeg brugte havde 530 kcal pr. 100g)
20g Psyllium fra Finax (kan erstattes af loppefrøskaller fra Urtekram, eller fiberHUSK – men så ændrer kalorieberegningen sig)
150g skyr fra Thiese
50 ml skummetmælk
60g Lene Hansson agavesirup fra Urtekram (anden agavesirup kan naturligvis også anvendes, jeg synes bare denne er god & den har kun 300 kcal. pr. 100g)
2 bg æggehvide (100g)
Kanel

Fremgangsmåde

Varm en stor slip-let pande op, og tør-rist mandlerne, når de er let gyldne tilsættes havregryn & græskarkerner – rør godt rundt i det, imens det ristes.
Når græskarkernerne “popper” tilsættes kokosmel – fjern panden fra varmen, når kokosmelen tager farve.
Vend psyllium & abrikos-tern i blandingen & lad det stå lidt.
Pisk æggehvide, skyr, skummetmælk & sirup sammen.
Vend chokoladestykkerne i.
Vend nu den ristede blanding i – sørg for at få rørt det hele godt rundt.
Bred massen ud på en bageplade, med bagepapir – ca. 1,5 cm høj & trykket godt sammen.
Pensl med vand & giv et drys kanel.
Bages ved 175g varmluft (forvarmet ovn) i 15-20 min, indtil det er let gyldent på overfladen.
Tag det ud af ovnen, og skær massen til den str. barrer du ønsker (jeg fik lavet 13 skt. af denne portion) – vend dem med bunden opad, og bag igen i godt 10 min.
Lad barerne afkøle på en bagerist.

Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet – kan også fryses ned.

Energibarer med chokolade

Jeg har tidligere lavet nogle andre energibarer: Energibarer med Rugfras, hvis du skulle have lyst til at forsøge dig med en anden slags…

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.