Chokoladekage med rødbeder (gluten- og sukkerfri)


Opskrift på fantastisk chokoladekage, med kun 187 kalorier pr. 100g.

Chokoladekage med rødbeder (gluten- og sukkerfri)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 187
Kulhydrater: 36 %
Proteiner: 21 %
Fedt: 43 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 75 g
Ca. 140 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Udgivet i juni, 2014
Opdateret i august, 2021

Det måtte jo ske – en opskrift på chokoladekage. Men jeg laver jo sjældent noget uden et lille tvist, og denne gang er det rødbeder, der er kommet på banen.
Lad dig ikke afskrække, de kan ikke smages, giver en enorm lækker sødhed, gør kagen svampet & så er rødbeder bare små vidunder-rodfrugter, som vi alle burde proppe os med…
Opskriften er oprindeligt fra september 2013, men jeg har modificeret den ift. fordeling af proteiner/kulhydrater + gjort den glutenfri – sukkerfri har den været hele tiden!

Ingredienser

225g kogt, blendet rødbede *
85g most banan
2 æg (str. m. ca. samlet 93g)
80g Cheasy skyr naturel
40g Becel vegetabilsk olie
60g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
70g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
35g fiberfin
10g Psyllium fra Finax
170g Perfect Fit fra Easis
75g fedtfattig kakao fra Urtekram
½ tsk. natron
1 tsk. bagepulver (husk glutenfri, hvis det er vigtigt for dig)
1 tsk. vanilje (IKKE vaniljesukker)

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser sammen i én skål.
Pisk de våde ingredienser sammen i en anden stor skål.
Pisk det tørre i det våde, lidt af gangen.
Dejen er forholdsvis sej i det – men det skal den være…
Hæld dejen i en stor springform, beklædt med bagepapir.
Bag ved 200g alm. ovn i 30 min. dæk til med staniol & bag yderligere ca. 5 min.

* Jeg valgte at koge en hel pose rødbeder (man ved jo aldrig hvornår man får brug for nogle).
Kom de skyllede rødbeder ned i en stor gryde & dæk dem med vand.
Kog op & lad småkoge i ca. 30 min – alt efter hvor store de er, der skal kunne stikkes en gaffel i uden problemer.
Lad rødbederne køle af & fjern så skrællen – gør dig selv en tjeneste & brug gummihandsker!
Skær rødbederne i mindre skiver & blend dem igennem i en foodprocessor eller blender. Jeg tror ikke det er en specielt god idé med en stavblender, med mindre du dækker til med et viskestykke – det er altså noget farligt rødt snask…
Den mos jeg ikke brugte til kagen, har jeg valgt at portions-fryse & evt. bruge til en anden kage, eller i en skøn rodfrugtmos

Chokoladekage med rødbeder
Chokoladekage med rødbeder

Skulle du ved et mystisk tilfælde have noget af denne kage tilovers, kan du med fordel lave nogle super lækre romkugler

Romkugler – gluten- og sukkerfri

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.