Banan-chokolade-brud


Opskrift på skønt chokolade brud, med 364 kalorier pr. 100g.

Banan-chokolade-brud

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 364
Kulhydrater: 37 %
Proteiner: 8 %
Fedt: 55 %


Ca. 20 portion(er)
Ca. portions størrelse: 30 g
Ca. 109 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage | Snacks
Udgivet i november, 2013
Opdateret i august, 2021

Ærligt – de her bidder hører ikke ligefrem til i min kalorielette kategori, MEN de smager fantastisk, og så er de altså trods kalorieindholdet ikke udelukkende usunde…

Ingredienser

260g godt moden banan
2 bg æggehvide fra Danæg (100g)
30g kokos fiber (kan erstattes af fedtreduceret mandelmel)
20g kokosmel
35g Peanut butter smooth fra Urtekram
225g mørk chokolade (smelt lidt ekstra, da der altid er spild i skålen)
40g tør-ristede, groft hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde

Mos bananerne & pisk æggehviderne i.
Tilsæt kokos fiber & kokosmel – bland godt.
Hæld dejen i en form (ca. 20×20 cm) beklædt med bagepapir.
Bages i 20-25 min. ved 200g almindelig ovn – bunden skal være lidt gylden i kanten, når den er færdig.
Tag bunden ud af ovnen & smør peanut butter på – det er nemmest at smørre et tyndt lag, når bunden er varm.
Stil bunden på køl.
Lav et vandbad til at smelte chokoladen. Kom 2/3 chokolade i en skål & varm det op til 45-50g.
Tag skålen op af vandbadet, tilsæt det sidste chokolade & køl det ned til 28-29g. Så smelter det sidste chokolade med & er med til at nedkøle blandingen.
Varm igen op til 31-32g. Nu er du sikker på at få en fin chokolade, der ikke bliver hvid, grynet eller andet uønskeligt.
Hæld chokoladen over kage-bunden & drys med hasselnødderne.
Stil på køl i nogle timer.
Skær ud i mundrette hapsere & opbevar den smule som er tilbage (når først du har smagt det) på køl i en lufttæt beholder…

Opskriften er en modificering af TWIN FOOD’s opskrift på lækre bidder med banan, peanutbutter og chokolade

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.