Vejledning

Lad dig ikke afskrække! Det kan godt være at jeg bruger nogle (for dig) mystiske ingredienser i mine opskrifter – men engang var chokolade også noget underligt noget…

Det er jo ikke fordi jeg på nogen måde er ude og indsamle de ting jeg bruger i tågede, hengemte skove – det er varer jeg køber enten i helt almindelige dagligvarebutikker, eller i helsekostbutikker. Så du kan også sagtens fremskaffe selv samme slags varer.
Måske du tænker: “hvorfor skal jeg piske rundt, for at fremskaffe én eller anden underlig slags fiber? Er det virkelig nødvendigt & får jeg overhovedet brugt hele posen?”.
Tjah, det er jo fuldstændig op til dig. Vil du holde dig til tomme, hurtige kalorier – eller vil du gerne nyde noget godt, uden at gå alt for meget på kompromis med sundheden?!

I stedet for at lade dig bremse af ingredienser, som du ikke har kendskab til i forvejen, så synes jeg da noget så bestemt, at du hellere skal undersøge, hvad det dog er for noget. Hvis du kan se denne opskriftsamling, så kan du sandsynligvis også lave en søgning på f.eks. Google.
Jeg er selv vokset op med konceptet “stegt kød, brun sovs & kartofler” + en hulens masse smør i diverse kager. Salat var noget man gav til kaniner ifl. min kære far, & sund mad var generelt ikke noget vi spekulerede nærmere over i min familie. Så for mig var “mine” ingredienser også noget mystiske, indtil jeg satte mig ind i hvad det var & forsøgte mig frem.

I starten lavede jeg en liste over fremmede ingredienser. Hver gang jeg stødte på noget nyt, så røg det på listen. Så kunne jeg altid ved lejlighed undersøge det nærmere & evt. finde en måde at købe det på. Og der dukker faktisk stadig ting op, som jeg ikke har den fjerneste anelse om hvad er, men det finder jeg jo så ud af på et tidspunkt!

Jeg skal gerne gøre et forsøg på at beskrive nogle af ingredienserne her på bloggen, men da jeg ikke er fødevareekspert el.l. så er det jo ganske enkelt blot information, jeg selv støver frem på internettet – men dog ting jeg selv har smagt & finder gavnlige for min krop.

Mange stiller spørgsmålstegn ved, om ikke jeg bruger uhyggelig meget af min tid i køkkenet, når nu jeg forsøger at være så forbasket sund. Og jo, det gør jeg egentlig nok – men faktisk kun fordi jeg sammensætter opskrifter (det kan godt være en smule tidskrævende), som jeg vælger at dele med jer. Når jeg blot vælger, at dagens middag skal stå på noget, jeg allerede har lavet en opskrift på, så tager det faktisk ikke længere tid, end med så mange andre alm. standard-retter…
Dog går jeg på ingen måde ned på udstyr – mit køkken er proppet med skønne maskiner, som i den grad gør alt nemmere. Maskinerne har langsomt sneget sig ind i mit liv, efterhånden som mit behov for at trylle i køkkenet er vokset. Men i stedet for bare at shoppe løs (selv om det egentlig er én af mine fremmeligste evner), så har jeg skrevet ønskelister til mig selv & indfriet dem efter et godt stykke tid, i fald jeg stadig har følt behov for maskinen.
Køkkenmaskiner, nyttige hakkere/udskærere m.v. gør bare køkken-trylleriet nemmere & hurtigere, men de er jo ikke en absolut nødvendighed – man kan komme langt med en stavblender & lidt god fantasi!

%d bloggers like this: