Vaniljesmåkager

Opskrift på lækre småkager, uden æg & sukker.

Vaniljesmåkager

95g Becel pro-activ
100g Perfect Fit fra isis
Korn fra 1 vaniljestang (gem evt. vaniljestangen & kom den i kagedåsen, det giver en god aroma)
30g fiberfin
185g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
½ tsk. strøget hjortetaksalt

De tørre ingredienser røres godt sammen.
Tilsæt Becel, rør sammen & sørg for at samle dejen godt (selv om det virker urealistisk, så kan det sagtens lade sig gøre, ved hjælp af varmen fra dine hænder).

Vaniljesmåkager - dej

Form dejen til små kugler og kom dem på en bageplade med bagepapir.

Giv hver kugle et mindre “tryk-16” med en gaffel.

Vaniljesmåkager - tryk 16

Bages midt i ovnen på 180g (ikke varmluft) i ca. 15 min. hold øje med kagerne i de sidste minutter, da der er stor forskel på ovne & disse kager skal ikke blive brune, men kun gyldne ellers bliver de for tørre.
Opbevares i en god kagedåse (evt. sammen med vaniljestangen).

Vaniljesmåkager - ingredienser

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 302
  • |
  • Proteiner: 4g
  • |
  • Kulhydrater: 37g
  • |
  • Fedt: 10g

Ca. 27 portion(er) , med 39 kalorier pr. portion på ca. 13g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: