Tunmousse

Tunmousse

2 dåser tun i vand – i alt ca. 290g, når tunen er dryppet af
50g rejer
50g laks
300g skyr
Revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
2 tsk. citronsaft
1 lille håndfuld citronmelisse
1½ tsk. citronsalt
¼ tsk. cayennepeber
2 tsk. urtepeber
3 blade husblas

Anbring tunen i en sigte, og lad den dryppe af.
Hak rejer og laks fint, og bland det med tunen.
Bland fisk og skaldyr med skyr, citronskal og -saft, finthakket citronmelisse, salt og de to slags peber.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag den op, og smelt den i et vandbad sammen med det vand, der følger med.
Afkøl husblassen let, og tag nu lidt af tunblandingen, og kom den i husblassen.
Rør derefter resten af tunblandingen i.
Kom den færdige mousse i en skål, og stil den på køl i ca. 4 timer.

Server på godt kalorielet brød (ikke med i kalorieberegningen), f.eks. kartoffelbrød.

Opskriften er fundet på iForm, men modificeret en smule.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 81
  • |
  • Proteiner: 16g
  • |
  • Kulhydrater: 2g
  • |
  • Fedt: 1g

Ca. 10-12 portion(er) , med 53 kalorier pr. portion på ca. 66g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: