Torsk på perlebyg og grøntsager


Opskrift på skøn fiskeret, med kun 77 kalorier pr. 100g.

Torsk på perlebyg og grøntsager

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 77
Kulhydrater: 42 %
Proteiner: 52 %
Fedt: 6 %


Ca. 2 portion(er)
Ca. portions størrelse: 350 g
Ca. 270 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Udgivet i maj, 2013
Opdateret i august, 2021

Så er der sandelig fisk på menukortet igen – det er simpelthen så nemt og lækkert…!!

Ingredienser

60g perlebyg fra levevis
100g tomater
35g rødløg
240g torskefilet (81 kcal pr. 100g)
1 økologisk citron
50g friske slikærter
65g grønne asparges
100g Ekstra store kutter-rejer fra Royal Greenland (70 kcal pr. 100g)

Fremgangsmåde

Skyl perlebyg grundigt & kog dem herefter i 20 min.
Skær tomater og rødløg i små tern – bland dem sammen i bunden af et lille ovnfast fad.
Når perlebyg er kogt, blandes det sammen men tomater/rødløg & der krydres godt med salt + peber – vend godt rundt.
Lig fisken oven på tomater/rødløg/perlebyg & krydr med salt + peber.
Skær citronen i skiver & lig dem oven på fisken.
Kom staniol over ovnfaddet & varm ved 180g varmluft i 20 min.
Tag faddet ud af ovnen, fjern staniol & citronskiver.
Kom slikærter, grønne asparges & rejer på – drys med peber.
Varm færdig i 10 min. uden staniol over.

Torsk på perlebyg og grøntsager
Torsk på perlebyg og grøntsager
Torsk på perlebyg og grøntsager
Torsk på perlebyg og grøntsager
Torsk på perlebyg og grøntsager, med brøndkarsedressing og dild

Servér evt. med en hjemmelavet dressing af skyr, brøndkarse, citronsaft, salt & peber + et drys dild (ikke med i kalorieberegningen).

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.