“Sunde” brunkager

Brunkager helt uden sukker & smør – hurra for bekæmpelsen af tomme kalorier…

"Sunde" brunkager

310g tørrede dadler fra Delicata
250g økologiske soltørrede søde abrikoser fra Urtekram
100g fuldkornsrismel fra Urtekram
60g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
40g fiberfin
60g økologisk havregryn fra Kornkammeret
100g jomfrukokosolie
100g mandler (med skal)
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
2 tsk. bagepulver
1 pose krydderier til brunkager på 20g (jeg brugte Urtekrams blanding)

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor & kør det til en jævn masse.
Sørg for at få kørt det hele med – skrab evt. siderne en gang imellem.
Massen er færdig når den ser fedtet ud & samles ved tryk imellem fingrene.

"Sunde" brunkager - dejen

Rul kugler af dejen (60 stk.), lig dem på to bageplader med bagepapir.
Tryk kuglerne flade.

"Sunde" brunkager - før bagning

Bages ved 175g (ikke varmluft) i ca. 14 min. alt efter hvor flade du har trykket dem – hold øje med dem de sidste par minutter.

Du har måske observeret at de ikke ligefrem er kalorielette – men det er de gode kalorier. Bestemt bedre end andre brunkager proppet med sukker & smør….

Til sammenligning har f.eks. Karen Volf klassiske brunkager:
Kalorier: 500 | Proteiner: 5,5g | Kulhydrater: 68g | Fedt: 23g
Desuden spiser man ofte en masse af de almindelige brunkager – det er næsten ikke muligt med denne sunde udgave, da de er proppet med fibre & derfor mætter en hel del!

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 387
  • |
  • Proteiner: 6g
  • |
  • Kulhydrater: 53g
  • |
  • Fedt: 16g

Ca. 60 portion(er) , med 62 kalorier pr. portion på ca. 16g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: