Stuvet spidskål


Opskrift på lækker stuvet spidskål, med kun 53 kalorier pr. 100g.

Stuvet spidskål

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 53
Kulhydrater: 46 %
Proteiner: 15 %
Fedt: 39 %


Ca. 4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 168 g
Ca. 89 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Udgivet i juli, 2013
Opdateret i august, 2021

Lækkert tilbehør til sommerens retter…

Ingredienser

220g spidskål, snittet i strimler
30g Becel pro-activ
30g fuldkornshvedemel (319kcal pr. 100g)
150 ml skummetmælk
150 ml kogevand (HUSK AT GEMME DET, når vandet hældes fra kålen)
100 ml Oma til madlavning (tidligere Milda) 4%
Salt, peber, revet muskatnød.

Fremgangsmåde

Kog en gryde op med letsaltet vand.
Kog kålen i 2 min., hæld vandet fra (HUSK AT GEMME 150 ml), og lad kålen dryppe godt af.
Smelt Becel i en gryde & rør melet godt ud i.
Tilsæt kogevandet + skummetmælken, og pisk til.
Lad saucen koge ind, til den er godt jævnet (tyk), og tilsæt herefter Oma.
Smag til med krydderierne, jeg brugte ca. 3 tsk. salt/peber + 1 tsk. revet muskatnød.
Når saucen er helt tyk igen, tilsættes den afdryppede kål & den varmes op.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.