Studenterbrød – gluten- og sukkerfri

Hvem elsker ikke studenterbrød??? Og hvem har ikke købt sig skuffet i bagerens tørre, kedelige studenterbrød – men spist det alligevel, selv om nydelsen ikke var lige så høj som forventet??? Dét har jeg – men nu er det SLUT!
Jeg havde gang i en større produktion af romkugler til mit arbejde, men løb tør for lyst til at trille kugler (efter tre timers “trilleri”). Derfor kom jeg på, at romkugle-opskriften jo kunne videreudvikles til studenterbrød – ét af mine geniale øjeblikke!!!
Forvent ikke at bunden er sådan en kikse-agtig-sprød fætter, den er mere alm. kageagtig – til gengæld så har den en fantastisk god smag i sig selv!

Studenterbrød – gluten- og sukkerfri

Bund

1 stor squash, skrællet, kernerne skrabet ud & revet groft (der skal være 150g revet squash i alt)
70g skummetmælkspulver fra DDV (340 kcal pr. 100g – vist nok købt i SuperBest)
15g fiberfin
55g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
5g Psyllium fra Finax
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljeessens (8g)
1 tsk. mandelessens (4g)
15g Perfect Sød fra Easis
35 ml. vand

150g Jordbær marmelade fra Easis (20 kcal pr. 100g)

Top

1 portion romkuglemasse (+ samme mængde kokos & frugtfarve, som i den opskrift)
Romkuglemassen må ikke være kold, så er den ikke specielt samarbejdsvillig. Jeg zappede min i 20 sekunder i mikrobølgeovnen, lige før jeg skulle bruge den, bare for at gøre den medgørlig.

Rør dejen til bunden sammen med en gaffel. Den revne squash begynder automatisk at afgive væske, således at det bliver en lettere flydende dej.
Beklæd en form med bagepapir. Jeg brugte en aflang form, som har samme rummål som en stor springform. Hvis du ønsker en lavere kagebund (denne bliver ca. 1cm høj), så brug en større form – og husk at afkorte bagetiden.
Hæld dejen i formen & bage ved 175g alm. ovn i ca. 35 minutter. Bunden skal være gylden på toppen.
Stil bunden til afkøling i køleskabet.

Blend marmeladen, således at der ikke er nogle hele jordbærstykker.

Smør marmeladen ud på den afkølede bund.
Fordel romkuglemassen ovenpå marmeladen – det gør ikke noget at noget af marmeladen smutter med op til overfladen, det gør bare at pynten sidder bedre fast.
Bland kokos & frugtfarve (jeg havde nogle farverige rester fra mit romkugle-projekt) & fordel det oven på toppen af studenterbrødet – pres det lidt ned i kagen med en spiseske.
Stil det hele på køl, skær ud i ca. 16 stykker, & nyd at du laver bedre (og sundere) studenterbrød end bageren…
Opbevares i lufttæt beholder på køl.

Studenterbrød - bund, før bagning
Bunden før bagning.

Studenterbrød - bund, efter bagning
Bunden efter bagning.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 139
  • |
  • Proteiner: 8g
  • |
  • Kulhydrater: 11g
  • |
  • Fedt: 5g

Ca. 16 portion(er) , med 89 kalorier pr. portion på ca. 64g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: