Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Jeg elsker chokorug – og dette er vist den sundeste version jeg kan finde på i den kategori. Flere producenter har valgt at lave en færdigblandet version af nødder og frø til stenalderbrød – smart synes jeg, og man skal da ikke lade en nem løsning smutte forbi, uden en smule opmærksomhed.
250g Amo stenalderbrød-blanding (se billeder længere nede)
10g Psyllium fra Finax
½ tsk. salt
20g tørrede dadler, skåret i tern
45g Mørk belgisk chokolade fra Easis (430 kcal pr. 100g. Ingen sukker – sødet med stevia), hakket i mindre stykker
2 store æg (112g i alt ca.)
50g æggehvide
33g rapsolie
Vend de tørre ingredienser sammen.
Pisk æg, æggehvide og rapsolie godt sammen.
Rør det tørre og det våde sammen & lad det hvile i 10 minutter.
Kom massen på en bageplade med bagepapir, og form en flad firkant (ca. 1½ cm høj).
Bages ved 160g alm. ovn i 30 minutter.
Lad det køle af & skær ud til hapse-størrelser – jeg fik 20 stk.
Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet.
Amo Stenalderbrød
Amo Stenalderbrød
Før bagning, formet som en firkant på bageplade med bagepapir.
Før bagning – helt tæt på.
Efter bagning, før udskæring til hapsere.
Lækre hapsere…
- Næringsværdi pr. 100g:
- Kalorier: 441
- |
- Proteiner: 25%
- |
- Kulhydrater: 20%
- |
- Fedt: 55%
Ca. 20 portion(er) , med 106 kalorier pr. portion på ca. 24g .
Skriv et svar