Stenalder-hapsere med dadler og chokolade

Jeg elsker chokorug – og dette er vist den sundeste version jeg kan finde på i den kategori. Flere producenter har valgt at lave en færdigblandet version af nødder og frø til stenalderbrød – smart synes jeg, og man skal da ikke lade en nem løsning smutte forbi, uden en smule opmærksomhed.

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade

250g Amo stenalderbrød-blanding (se billeder længere nede)
10g Psyllium fra Finax
½ tsk. salt
20g tørrede dadler, skåret i tern
45g Mørk belgisk chokolade fra Easis (430 kcal pr. 100g. Ingen sukker – sødet med stevia), hakket i mindre stykker
2 store æg (112g i alt ca.)
50g æggehvide
33g rapsolie

Vend de tørre ingredienser sammen.
Pisk æg, æggehvide og rapsolie godt sammen.
Rør det tørre og det våde sammen & lad det hvile i 10 minutter.
Kom massen på en bageplade med bagepapir, og form en flad firkant (ca. 1½ cm høj).
Bages ved 160g alm. ovn i 30 minutter.
Lad det køle af & skær ud til hapse-størrelser – jeg fik 20 stk.
Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet.

Amo Stenalderbrød
Amo Stenalderbrød

Amo Stenalderbrød
Amo Stenalderbrød

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Før bagning, formet som en firkant på bageplade med bagepapir.

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Før bagning – helt tæt på.

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Efter bagning, før udskæring til hapsere.

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Lækre hapsere…

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 441
  • |
  • Proteiner: 25%
  • |
  • Kulhydrater: 20%
  • |
  • Fedt: 55%

Ca. 20 portion(er) , med 106 kalorier pr. portion på ca. 24g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: