Squashboller


Opskrift på lækre boller, med kun 213 kalorier pr. 100g.

Squashboller

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 213
Kulhydrater: 76 %
Proteiner: 15 %
Fedt: 9 %


Ca. 10 portion(er)
Ca. portions størrelse: 83 g
Ca. 177 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i juni, 2012
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

2½ dl vand
25g gær
1 tsk. salt
1 tsk. olie
200g squash, groft revet
50g havregryn
450g fuldkorns hvedemel

10g Femkornsbageblanding fra Urtekram

Fremgangsmåde

Gæren opløses i “fingervarmt” vand.
Tilsæt salt, olie, squash, havregryn og mel.
Ælt dejen godt og tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen er for våd.
Stil dejen til hævning 1 time et lunt sted, tildækket af et viskestykke.
Ælt dejen igen og form den til 10 boller. Lad bollerne hæve tildækket ½ time.
Pensl bollerne med vand & drys med femkornsbageblanding (eller andet du evt. har lyst til).
Bages ved 200g (ikke varmluft) i 20-25 min.

Servér evt. bollerne til kyllingesuppe med kikærter og peberfrugt eller kartoffel-gulerodssuppe.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.