Squashboller

Squashboller

2½ dl vand
25g gær
1 tsk. salt
1 tsk. olie
200g squash, groft revet
50g havregryn
450g fuldkorns hvedemel

10g Femkornsbageblanding fra Urtekram

Gæren opløses i “fingervarmt” vand.
Tilsæt salt, olie, squash, havregryn og mel.
Ælt dejen godt og tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen er for våd.
Stil dejen til hævning 1 time et lunt sted, tildækket af et viskestykke.
Ælt dejen igen og form den til 10 boller. Lad bollerne hæve tildækket ½ time.
Pensl bollerne med vand & drys med femkornsbageblanding (eller andet du evt. har lyst til).
Bages ved 200g (ikke varmluft) i 20-25 min.

Servér evt. til kyllingesuppe med kikærter og peberfrugt eller kartoffel-gulerodssuppe.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 213
  • |
  • Proteiner: 8g
  • |
  • Kulhydrater: 42g
  • |
  • Fedt: 2g

Ca. 10 portion(er) , med 177 kalorier pr. portion på ca. 83g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: