Sprøde rugbrødschips med ristede mandler

I min verden er alt hvad der er hjemmelavet, ekstra godt – jeg ved godt det er hurtigere at flå produkter ned i kurven i supermarkedet, men det er ikke helt så tilfredsstillende. Yderligere så er det ofte dyrere, end når man laver maden selv.
Disse rugbrødschips er opstået efter at jeg fik rodet min søde genbo ud i en omkostningsrig afhængighed af en vare hos Lagkagehuset – deres skyr med rabarberkompot, rugbrødschips, jordbær + blåbær. Dét smager simpelthen SÅ godt, og heldigvis har det reddet mig fra at starte dagen med sukkerchok, for det er noget nær en umulighed, at gå forbi Lagkagehuset (siger min kageglade, indre tykke pige)!
Min genbo bad mig bikse en opskrift sammen, så økonomien stadig hænger sammen, uden at maven skal lide under manglen på morgen-godter.
Nu håber jeg at vi begge kan starte dagen med lidt lækkerhed, på en langt billigere måde 🙂

Sprøde rugbrødschips med ristede mandler

400g mørkt rugbrød uden kerner (200 kcal pr. 100g)
390 ml vand
10g Perfect Sød fra isis
1 tsk. salt
25g Becel Let (ikke det flydende, 350 kcal pr. 100g)
30g mandler

Smelt becel i en gryde.
Tilsæt vand, Perfect Sød og salt.
Skær rugbrød i tern, og kom dem i gryden.
Kog op & rør rundt med en dejskraber, som også bruges til at mose brødet helt ud.
Kog det til grød – det tager en 5 – 10 minutter.
Smør grøden ud på et stykke bagepapir på en bageplade – det skal smøres så tyndt ud som muligt (dyp evt. dejskraberen i vand)!
Bages ved 150g alm. ovn i 1½ til 2 timer – alt efter hvor tyndt du har fået grøden smurt ud.
Det er færdigt når det virker helt tørt & begynder at blive en smule mørkt.
Lad afkøle på en bagerist, knæk det herefter i mindre stykker – eller skær det med en kniv – eller giv det en hurtig tur i en foodprocessor (sørg for at det ikke bliver til smuldret støv, der skal være lidt bid i).
Hak mandlerne groft & tørrist dem gyldne – bland dem i rugbrødschipsene.

Servér på skyr, grød – eller hvad du nu lige har lyst til. Egner sig både til morgenmad & dessert…

Grøden, før den smøres ud på bagepapiret
Grøden, før den smøres ud på bagepapiret

Grøden, efter den er smurt ud på bagepapiret
Grøden, efter den er smurt ud på bagepapiret

Grøden, efter den er smurt ud på bagepapiret
Grøden, efter den er smurt ud på bagepapiret

Færdigbagt!
Færdigbagt!

Færdigbagt!
Færdigbagt!

Jeg ved godt at Lagkagehuset bruger rabarberkompot i deres version, men det er ikke det nemmeste at støve rabarber op lige nu. Derfor har jeg valgt at bruge min egen æblemos i stedet – absolut ikke et dårligt kompromis.
Min portion blev på 188 kcal i alt, med:

  • 150g Thiese skyr (det er den, der er mest fast i det)
  • 100g æblemos
  • 20g friske jordbær i skiver
  • 10g blåbær
  • 10g rugbrødschips

Fordeles i et glas med lidt skyr i bunden, æblemos, lidt mere skyr, bær & chips – enjoy!!!

Skyr med æblemos, bær og rugbrødschips

Skyr med æblemos, bær og rugbrødschips

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 361
  • |
  • Proteiner: 10g
  • |
  • Kulhydrater: 56g
  • |
  • Fedt: 8g

Ca. 29 portion(er) , med 36 kalorier pr. portion på ca. 10g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: