Sprød pærecrumble (smuldrekage)


Opskrift på skøn smuldrekage, med kun 140 kalorier pr. 100g.

Sprød pærecrumble (smuldrekage)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 140
Kulhydrater: 63 %
Proteiner: 8 %
Fedt: 29 %


Ca. 6 portion(er)
Ca. portions størrelse: 110 g
Ca. 154 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Emneord: Kalorielet
Udgivet i juli, 2014
Opdateret i august, 2021

Smuldrekage er noget af det nemmeste at bikse sammen, det smager fantastisk & så behøver det ikke at være usundt for at smage godt…

Ingredienser

Ca. 500g conference pærer (de er tilpas søde, til at man ikke behøver gøre noget ved dem)
100g finvalsede havregryn
100g Perfect Fit fra Easis
3 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
50g Becel pro-activ
30g vand

Fremgangsmåde

Start med at røre havregryn, Perfect Fit, kanel og vanilje godt sammen.
Rør herefter Becel og vand i, med en gaffel – du behøver ikke stikke hænderne ned i, selv om det er en smuldredej.
Stil dejen på køl.
Skræl pærerne, fjern kærnehusene & skær frugten i tern – der skal være 400g pære-tern.
Kom pærerne ned i bunden af et ildfast fad.
Lig dejen oven på pærerne – sørg for at sprede det godt ud, så alle pærerne er dækket.
Bag ved 180g varmluft i 10 min. skru ovnen ned til 165g varmluft, og bag videre i 20 min.
Lad kagen køle af inden du kaster dig over den!

Smuldrekage-dej før bagning
Smuldre-dejen før bagning.

Pærecrumble (smuldrekage), med skyr
Servér evt. med en klat skyr rørt om med vanilje, og et drys kanel – ikke med i kalorieberegningen.

Pærerne kan naturligvis udskiftes med andre frugter/bær, men så ændrer kalorieberegningen sig… Men jeg vil bestemt benytte mig af den lækre smuldredej, til andre kager!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.