Sprød pizza

Fuldstændig fantastisk sprød & velsmagende 100% hjemmelavet pizza…

Sprød pizza

Pizzadej

12g gær
125 ml vand (lunkent)
75g fuldkorns durummel
125g fuldkorns hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. peber

Smuldr gæren i 25 ml. vand.
Kom 1 spsk. af det afmålte durum i.
Lad det hæve tildækket & lunt i ½ time.
Bland resten i & rør/ælt godt, til dejen er blank & smidig.
Rul dejen ud til en alm. størrelse pizzabund.

Tomatsauce

25g rødløg
2g pressede hvidløg i krydderolie
2g Becel vegetabilsk olie
125g hakkede tomater (fra dåse)
Salt, peber, tørret basilikum, smoked paprika (mums, det smager af bacon), hvidløgspulver

Hak & steg løg + hvidløg i varm olie.
Tilsæt hakkede tomater & lidt salt – lad simre i ca. 5 min.
Blend med en stavblender & smag til med krydderier.

Topping

100g rensede champignon i skiver
90g grøn peber i ringe
150g levevis kyllingestrimler
40g levevis revet mozzarella 13%

Kom tomatsauce på pizzabunden & bag den midt i ovnen i ca. 8 min. ved 230g (ikke varmluft).
Steg imens champignoner på en tør slip-let pande (så får de sådan en nøddeagtig smag).
Tag pizzabunden ud af ovnen & tilsæt topping.
Bag færdig i 8-10 min.

Sprød pizza

Hvis du vil skære lidt ned på kalorierne, kan du sagtens nøjes med halvdelen af mozzarellaen.

Denne her opskrift er en mindre modificering af iForm’s pizzaer.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 152
  • |
  • Proteiner: 11g
  • |
  • Kulhydrater: 24g
  • |
  • Fedt: 2g

Ca. 2 portion(er) , med 524 kalorier pr. portion på ca. 345g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: