Spicy suppe med kyllingeboller

Suppe er bare skønt! Især hvis man har brug for at skræmme baktusser ud af kroppen…

Spicy suppe med kyllingeboller

Kyllingeboller

400g hakket kylling

7g friskpresset hvidløg

1 tsk. salt

1 tsk. peber

Suppe

12g finthakket rød chili

40g fintskåret forårsløg

250g brune champignon, skåret i kvarte

230g squash, skåret i tern

1 ds. (250g drænet vægt) borlotti-bønner (Bonduelle Gourmet Borlotti – købt i Fakta. Kan erstattes af hvide bønner, men borlotti-bønner har en fin nødde-agtig smag)

25g vegetabilsk olie

3 tsk. mangokarry (eller alm. karry)

1 tsk. salt

2 tsk. peber

2 tern hønsebouillon

14 dl vand

Rør kyllingekød, hvidløg, salt + peber sammen & stil det på køl, så det kan samle sig lidt.

Varm olien op i en gryde & svits karry, chili, forårsløg & 100g champignon.

Kom vand & bouillontern i gryden.

Imens vandet koger op, formes kyllingefarsen til boller – jeg lavede 14 stk. i en mellem størrelse, men de kan sagtens lave mindre.

Når vandet koger, kommes kyllingebollerne i gryden.

Lad det hele simre, indtil kyllingebollerne selv dukker op til overfladen – så er de gennemkogte.

Tilsæt squash, bønner + de sidste champignon.

Kog op, lad simre i 5 minutters tid & smag til med salt + peber.

Servér evt. med en klat skyr (ikke med i kalorieberegningen).

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 42
  • |
  • Proteiner: 4g
  • |
  • Kulhydrater: 2g
  • |
  • Fedt: 2g

Ca. 5 portion(er) , med 217 kalorier pr. portion på ca. 518g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: