Småkager med skyr og rosiner


Opskrift på lækre småkager, med kun 226 kalorier pr. 100g.

Småkager med skyr og rosiner

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 226
Kulhydrater: 71 %
Proteiner: 7 %
Fedt: 22 %


Ca. 14 portion(er)
Ca. portions størrelse: 36 g
Ca. 81 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Udgivet i marts, 2013
Opdateret i august, 2021

Skønne, søde småkager – helt uden sukker. Konsistensen er lidt som honningkager – dog uden at have samme smag.

Ingredienser

75g rosiner (Sun Maid)
140g skyr (Levevis)
60g Becel pro-activ
115g Perfect Fit fra Easis
175g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)

Fremgangsmåde

Start med at lægge rosinerne i blød i varmt vand i 10 min..
Pisk skyr & Becel sammen.
Bland Perfect Fit, mel, natron & vanilje sammen i en skål.
Skyl rosinerne i koldt vand & pres vandet fra.
Vend rosinerne i melblandingen.
Pisk melblandingen ned i skyr/Becel.
Brug en spiseske dyppet i vand til at lave småkagerne på en bageplade med bagepapir. Én spiskefuld pr. småkage – dyp skeen i vand igen & gør småkagen en smule flad, så den kun er ca. 1 cm høj.
Bages ved 180g (ikke varmluft) i 15-18 minutter.

Småkager med skyr og rosiner - før bagning

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.