Smagfulde, ovnbagte oksefrikadeller


Opskrift på velsmagende oksefrikadeller, med kun 146 kalorier pr. 100g.

Smagfulde, ovnbagte oksefrikadeller

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 146
Kulhydrater: 19 %
Proteiner: 52 %
Fedt: 29 %


Ca. 6 portion(er)
Ca. portions størrelse: 111 g
Ca. 162 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Udgivet i november, 2013
Opdateret i august, 2021

Lækre, lettere spicy oksefrikadeller – super nemme & ovnbagte, så slipper du for at bruge uendelig tid i køkkenet, samt olien de ellers ville skulle steges i…

Ingredienser

450g hakket oksekød 4-7% (136 kcal pr. 100g, “Dit valg” købt i Fakta)
70g finthakket rødløg
5g hvidløg i krydderolie, presset
1 rød chili, finthakket
150g grofrevet squash
10g frisk basilikum, finthakket
20g grovvalsede havregryn fra Ota
20g fuldkorns hvedemel
10g fiberHUSK
100 ml skummetmælk
1 æg
1 bg æggehvide (50g)
2 tsk. salt
3 tsk. peber
½ tsk. knust spidskommen

Fremgangsmåde

Rør krydderier i det hakkede oksekød.
Rør resten af ingredienserne i.
Lad farsen hvile i 30 min. på køl.
Form farsen til frikadeller (18 stk.), med en spiseske dyppet i vand – de skal ikke være alt for store, men ca. svare til spiseskeens størrelse.
Kom dellerne på en bageplade med bagepapir.
Varmes i ovnen ved 200g varmluft i 30 minutter – vend dellerne efter 20 minutter.

Smagfulde, ovnbagte oksefrikadeller, før ovn-stegning
Smagfulde, ovnbagte oksefrikadeller

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.