Rustik rødkål, med æbler og lakrids (sukkerfri)


Opskrift på skøn, varm rødkål, med kun 92 kalorier pr. 100g.

Rustik rødkål, med æbler og lakrids (sukkerfri)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 92
Kulhydrater: 45 %
Proteiner: 6 %
Fedt: 49 %


Ca. 3 portion(er)
Ca. portions størrelse: 120 g
Ca. 110 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Jul | Kalorielet | Tilbehør
Udgivet i december, 2014
Opdateret i august, 2021

Rødkål skal der til i denne fine juletid – hvorfor ikke bryde lidt med den traditionelle smag, tilsætte lidt æbler og ikke mindst lakrids…

Ingredienser

300g frisk, skyllet rødkål
20g kokosolie fra Urtekram
30g vand
30g hvidvinseddike
15g Perfect Sød fra Easis
2g rålakridspulver fra Urtekram
185g skrællede æbler i både
2 tsk. salt
3 tsk. peber

Fremgangsmåde

Start med at snitte rødkålen forholdsvist groft – jeg brugte mit mandolinjern.
Varm kokosolien op i en gryde & svits kålen, indtil den falder sammen.
Tilsæt vand, hvidvinseddike, Perfect Sød + rålakridspulver & lad simre i ca. 20 minutter, rør rundt af og til.
Tilsæt æblebådene, varm igennem i 10 minutter ca.
Smag til med salt og peber.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.