Rugbrødschips med ekstra proteiner

Endnu en variant af de gode rugbrødschips, som smager fantastisk oven på skyr – denne gang lavet på super sundt rugbrød med gode fedtstoffer & tilsat ekstra proteiner…

Rugbrødschips med ekstra proteiner

200g Hørfrø rugbrød (“Vores brød” købt i Føtex, 220 kcal pr. 100g)
50g vaniljeproteinpulver (375 kcal. pr. 100g, min er EcoProtein økologisk proteinpulver)
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
20g Becel Let (ikke det flydende, 350 kcal pr. 100g)
235 ml. vand
5g Perfect Sød fra isis

Smelt becel i en gryde.
Tilsæt vand, Perfect Sød og salt.
Skær rugbrød i tern, og kom dem i gryden.
Kog op & rør rundt med en dejskraber, som også bruges til at mose brødet helt ud.
Kog det til grød – det tager en 5 – 10 minutter.
Smør grøden ud på et stykke bagepapir på en bageplade – det skal smøres så tyndt ud som muligt (dyp evt. dejskraberen i vand)!
Bages ved 150g alm. ovn i 1½ til 2 timer – alt efter hvor tyndt du har fået grøden smurt ud.
Det er færdigt når det virker helt tørt & begynder at blive en smule mørkt.
Lad afkøle på en bagerist, knæk det herefter i mindre stykker – eller skær det med en kniv – eller giv det en hurtig tur i en foodprocessor (sørg for at det ikke bliver til smuldret støv, der skal være lidt bid i).

Rugbrødschips med ekstra proteiner, før bagning
Smurt ud på bageplade, før bagning

Rugbrødschips med ekstra proteiner
Efter bagning, før det hakkes/skæres til mindre stykker

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 367
  • |
  • Proteiner: 26g
  • |
  • Kulhydrater: 36g
  • |
  • Fedt: 11g

Ca. 19 portion(er) , med 37 kalorier pr. portion på ca. 10g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: