Rabarbertærte med marcipan-fyld (glutenfri + uden tilsat sukker)


Opskrift på helt fantastisk rabarbertærte, med kun 165 kalorier pr. 100g.

Rabarbertærte med marcipan-fyld (glutenfri + uden tilsat sukker)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 165
Kulhydrater: 40 %
Proteiner: 14 %
Fedt: 46 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 77 g
Ca. 127 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Udgivet i maj, 2014
Opdateret i august, 2021

Det er rabarber-sæson & dét skal nydes! Denne tærte er glutenfri & sukkerfri – men absolut ikke fri for smag, sprødhed, sødhed eller lækkerhed….

Ingredienser – tærtebund

1 stort æg
50g Becel pro-activ
100g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
50g Cocos fiber fra superfruit (se billede længere nede)
50g Perfect Fit fra Easis
10g Psyllium fra Finax (kan erstattes af loppefrøskaller fra Urtekram, eller fiberHUSK – men så ændrer kalorieberegningen sig)
90 ml vand

Ingredienser – fyld

70g æggehvide
30g Stevia Sweet Crystal
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
150g Easis ren rå marcipan, revet groft

Ingredienser – topping

400g friske, rensede rabarber, skåret i mindre tern
20g Perfect Fit fra Easis

Fremgangsmåde

Pisk ægget til tærtebunden med en gaffel.
Tilsæt Becel & pisk det så godt ud som muligt.
Tilsæt resten til bunden, og rør det så godt som muligt sammen med en gaffel (det er altså nemmere med en gaffel, end med et piskeris).
Tryk dejen ud i en tærtebund – jeg brugte en aflang, men en helt normal springform kan også gøre det. Dejen skal også presset et par cm op af kanten.
Dejen er lidt smuldre-agtig, men den samler sig, når du presser den ud i bunden, med fingrene.
Stil formen med bunden på køl.

Pisk æggehviden til fyldet helt stift.
Tilsæt stevia & pisk til massen er sej.
Vend vanilje & marcipan i massen.

Kom fyldet oven på tærtebunden.
Drys halvdelen af rabarberne over & drys med halvdelen af Perfect Fit.
Drys resten af rabarberne over, og drys med resten af Perfect Fit.
Pres rabarberne ned i fyldet.
Bages ved 175g alm. ovn i 60 min. Jeg satte dog ovnen på varmluft de sidste 10 min.

Kan både nydes lun & nybagt, eller kold efter en tur i køleskabet.

Cocos fiber superfruit
Cocos fiber – købt i en helsekostbutik, kan erstattes af fedtreduceret mandelmel

Tærtebunden trykket ud i formen
Tærtebunden trykket ud i formen.

Fyldet er kommet oven på tærtebunden
Fyldet er kommet oven på tærtebunden.

Rabarber & Perfect Fit er kommet oven på fyldet
Rabarber & Perfect Fit er kommet oven på fyldet.

glutenfri, sukkerfri rabarbertærte med marcipan-fyld
Den færdige, glutenfri, sukkerfri rabarbertærte med marcipan-fyld

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.