Rabarberkompot med chiafrø


Opskrift på sund kompot, med kun 27 kalorier pr. 100g.

Rabarberkompot med chiafrø

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 27
Kulhydrater: 67 %
Proteiner: 33 %
Fedt: 0 %


Ca. Mange portion(er)
Ca. portions størrelse: ? g
Ca. ? kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Morgenmad | Snacks
Udgivet i marts, 2016
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

1200g rabarber fra frost (kan købes i Irma, 19 kcal pr. 100g)
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
150 ml. vand
20g Perfect Sød fra Easis
30g chiafrø
5g Atamon

Fremgangsmåde

Kom rabarber, vanilje, vand og Perfect Sød i en stor gryde.
Kog op & lad små-simre i 40-50 minutter (rør rundt og mos lidt af og til), indtil rabarberne er udkogte.
Tag gryden af varmen, og vær sikker på at det er kommet under kogepunktet.
Tilsæt atamon og chiafrø – rør godt rundt.
Hældes på atamon-skyllede syltetøjsglas & opbevares på køl.

Husk at det altid er muligt at lave mindre portioner end angivet i opskriften. Det slog mig lige da jeg skulle til at udgive den, at jeg vist havde været på stor-køb i Irma, den dag jeg lavede kompot…
Det er i øvrigt også muligt at indkøbe frosne rabarber i andre dagligvarebutikker.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.