Pirogger med kylling, bønner, grøntsager og skyr

En pirog er ifølge onkel Google en russik fætter – det kan vel bedst oversættes til madbrød med fyld… De er super til madpakken, picnic eller lignende. Reelt set vil du kunne fylde næsten hvad som helst i som fyld (inden for normalitetens grænser) – husk blot, at ændrer du fyldet i denne opskrift, så ændrer næringsværdierne sig naturligvis også.

Pirogger med kylling, bønner, grøntsager og skyr

Fyld

330g kyllinge inderfilet (90 kcal pr. 100g)
150g rød peber, i små tern
35g forårsløg, fintsnittet
100g gulerødder, fintsnittede
½ tsk. knust spidskommen fra Urtekram
1 tsk. chiliflager fra Urtekram

400g Thiese Skyr naturel
7g hvidløg, presset
2 tsk. chiliflager fra Urtekram
3 tsk. salt
3 tsk. peber
2g Perfect Sød fra Easis (for lige at tage den skarpe kant af krydderierne)
240g Bønne-mix fra Urtekram (drænet vægt, dåse m. blandede bønner, 80 kcal pr. 100g)

Kog kyllingen i 20 minutter, lad den køle ned & skær den herefter i mindre tern.
Varm en stor slip-let stegepande godt op (uden olie).
Vend rød peber, forårsløg, gulderødder, den halve tsk. spidskommen & den ene tsk. chiliflager på panden – det er for at krydre & mindske væde.
Rør skyr, hvidløg, krydderier & Perfect Sød sammen.
Vend kyllingestykker, grøntsager & bønner i skyr-dressingen – stil på køl imens dejen laves

Dej

50g gær
1 ltr. lunkent vand
100g Thiese Skyr naturel
10g groft salt
10g stevia sukker (ja, du læste rigtigt – men sukker gør noget godt ift. hævning)
500g fuldkornsmajsmel fra Urtekram (350 kcal pr. 100g)
400g fuldkornshvedemel (319 kcal pr. 100g)
350g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. hvedemel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
50g fiberfin
15g Psyllium fra Finax

Udrulning og pensling

50g fuldkornshvedemel (319 kcal pr. 100g)
50g æggehvide

Opløs gæren i det lunkne vand. Rør skyr, salt og stevia sukker i.
Tilsæt resten af ingredienserne & sørg for at få det æltet rigtig godt sammen (jeg er tosset med min røremaskine, den klarer hele arbejdet for mig).
Stil dejen lunt & tildækket til hævning i en time.
Opdel nu dejen i 24 lige store boller (ca. 100g pr. bolle)
Rul hver bolle ud til en diameter på ca. 15 cm. (det er her du sikkert får brug for de 50g fuldkornshvedemel, så det ikke klistrer for meget), og lig en spiseskefuld fyld på den ene halvdel af cirklen.
Fold dejen sammen til en halvmåne, lig den på en bageplade med bagepapir, tryk yderkanten sammen med en gaffel & pensl med æggehvide – gør dette 24 gange…
Første portion skal hæve i ti minutters tid, resten kommer automatisk til at hæve lidt længere tid, da det ikke er muligt (for mig) at have alle 24 pirogger i ovnen på én gang.
Bag ved 225g alm. ovn i 25 minutter – lad de sidste 5 minutters tid være på varmluft (eller giv dem lidt længere, de skal være gyldne & sprøde).

Du kan naturligvis halvere portionen, hvis du ikke har en gigantisk familie der skal fodres, eller gemmer frokost i fryseren som jeg…

Dej til pirogger

Dej til pirogger, udrullet og med fyld

Pirogger, før bagning

Pirogger, efter bagning

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 168
  • |
  • Proteiner: 9g
  • |
  • Kulhydrater: 29g
  • |
  • Fedt: 1g

Ca. 24 portion(er) , med 210 kalorier pr. portion på ca. 125g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: