Pære-banankage – glutenfri og sukkerfri


Opskrift på skøn pære-banankage, med kun 142 kalorier pr. 100g.

Pære-banankage – glutenfri og sukkerfri

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 142
Kulhydrater: 55 %
Proteiner: 23 %
Fedt: 22 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 66 g
Ca. 94 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Udgivet i maj, 2014
Opdateret i august, 2021

Super lækker, top-mushi (kan man kalde noget dét?) – saftig & velsmagende kage!

Ingredienser

3 æg (163g)
25g Stevia Sød
80g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
100g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
20g fiberfin
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
240g most banan
200g skrællet, groft revet pære

Fremgangsmåde

Sigt de tørre ingredienser sammen i en skål for sig selv.
Pisk æg & Stevia godt sammen i en anden skål.
Pisk banan & pære i æggemassen.
Vend de tørre ingredienser i ægge-/frugt-massen.
Hæld dejen i enten en springform, eller en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
Bages ved 175g alm. ovn i 35-40 min.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.