Nemt suppe/mad-brød bagt på panden

Skønt brød, som gør sig utroligt godt til suppe – det har en dejlig smag & suger godt, og så er det VIRKELIG nemt at lave…

Nemt suppe-mad-brød bagt på panden

10g chiafrø
40 ml. vand

55 ml. varmt vand
10g gær
100g Levevis skyr
½ tsk. groft salt
10g fiberHUSK
140g fuldkornshvedemel

Kom chiafrø & de 40 ml. vand i en stor skål, rør godt rundt indtil vandet absorberes af frøene – lad trække i 15 min.
Når chiafrøene har trukket, tilsættes de 55 ml. varmt vand & gæren opløses heri.
Tilsæt skyr + salt + fiberHUSK & rør godt rundt.
Ælt melet i.
Form til et rundt fladt brød – ca. 21 cm. i diameter & kom det på en stor stegepande.
Lad hæve tildækket i 15 min.
Varm en kogeplade godt op, kom panden på (uden tildækning), og bag i 4 min. ved den høje varme.
Skru ned til svag varme & bag videre i 1 min.
Vend brødet & bag igen ved svag varme i 5 min.
Nu skal brødet bage yderligere ca. 5 minutters tid, alt imens det ofte vendes forsigtigt – det skal jo ikke brændes på, men bages helt igennem.

Lad brødet køle af & servér f.eks. til suppe.

Jeg tror også at brødet vil gøre sig godt med friske krydderurter, eller gode krydderier i – men det skal jo helst ikke tage for meget smag, fra den ret det serveres til.

Nemt suppe-mad-brød, dejen før udrulning

Nemt suppe-mad-brød, dejen før bagning

Nemt suppe-mad-brød, dejen efter bagning

Suppe med pandebrød

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 157
  • |
  • Proteiner: 8g
  • |
  • Kulhydrater: 28g
  • |
  • Fedt: 1g

Ca. 4 portion(er) , med 141 kalorier pr. portion på ca. 90g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: