Nemt pandebrød til suppen


Opskrift på lækkert pandebrød, med kun 157 kalorier pr. 100g.

Nemt pandebrød til suppen

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 157
Kulhydrater: 71 %
Proteiner: 21 %
Fedt: 8 %


Ca. 4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 90 g
Ca. 141 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Emneord: Suppe | Tilbehør
Udgivet i september, 2013
Opdateret i august, 2021

Skønt brød, som gør sig utroligt godt til suppe – det har en dejlig smag & suger godt, og så er det VIRKELIG nemt at lave…

Ingredienser

10g chiafrø
40 ml. vand

55 ml. varmt vand
10g gær
100g Levevis skyr
½ tsk. groft salt
10g fiberHUSK
140g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

Kom chiafrø & de 40 ml. vand i en stor skål, rør godt rundt indtil vandet absorberes af frøene – lad trække i 15 min.
Når chiafrøene har trukket, tilsættes de 55 ml. varmt vand & gæren opløses heri.
Tilsæt skyr + salt + fiberHUSK & rør godt rundt.
Ælt melet i.
Form til et rundt fladt brød – ca. 21 cm. i diameter & kom det på en stor stegepande.
Lad hæve tildækket i 15 min.
Varm en kogeplade godt op, kom panden på (uden tildækning), og bag i 4 min. ved den høje varme.
Skru ned til svag varme & bag videre i 1 min.
Vend brødet & bag igen ved svag varme i 5 min.
Nu skal brødet bage yderligere ca. 5 minutters tid, alt imens det ofte vendes forsigtigt – det skal jo ikke brændes på, men bages helt igennem.

Lad pandebrødet køle af & servér f.eks. til suppe.

Jeg tror også at pandebrødet vil gøre sig godt med friske krydderurter, eller gode krydderier i – men det skal jo helst ikke tage for meget smag, fra den ret det serveres til.

Nemt suppe-mad-brød, dejen før udrulning
Nemt suppe-mad-brød, dejen før bagning
Nemt suppe-mad-brød, dejen efter bagning
Suppe med pandebrød

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.