Mexicanske ris med kylling


Opskrift på virkelig spændende kyllingeret, med kun 83 kalorier pr. 100g.

Mexicanske ris med kylling

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 83
Kulhydrater: 45 %
Proteiner: 38 %
Fedt: 17 %


Ca. 4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 442 g
Ca. 376 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i maj, 2012
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

50g forårsløg (ca. et bundt)
2 hvidløgsfed
270g peberfrugt (ca. to stk.)
425g kogte ris
1 dåse flåede tomater
400g kyllingefilet
120g revet ost Levevis 13%
3 dl. hønsebouillon
1 tsk. Spidskommen (smag til ift. hvor stærkt du ønsker det)
2 tsk. Chiliflager (smag til ift. hvor stærkt du ønsker det)
Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog kyllingen i 20 min. Steg grøntsagerne, tilsæt flåede tomater, spidskommen, chili, salt og peber. Derefter tilsættes ris og bouillon, sammen med kyllingen (der er pillet i mindre stykker). Det hele kommes i et ildfast fad med revet ost oven på, og varmes i ovnen på 180 g (ikke varmluft) i 15-20 min.

Mexicanske ris

Denne her opskrift er Foodies N’Fasion‘s opskrift.

Jeg har lavet en nyere udgave af denne lækre opskrift – ris er skiftet ud med perlebyg & så er der tilføjet bønner

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.