Langtidshævede gulerodsboller

Der er intet som nybagte boller, og fordelen ved langtidshævning, er jo at man vupti kan få nogle til morgenmad – uden først at skulle stå & knokle…

Langtidshævede gulerodsboller

5 dl koldt vand
10g gær
75g solsikkekerner (610 kcal pr. 100g – “Hverdags økologi”)
50g grovvalsede havregryn Ota
300g groft revne gulerødder
1 tsk. salt
220g hvedemel
350g sigtet speltmel fra Urtekram
60g fiberfin
10g fiberHUSK
1 tsk. Stevia sugar fra Dansukker

Opløs gæret i vandet.
Tilsæt solsikkekerner, gulerødder, & havregryn – rør godt rundt.
Rør salt, mel & sukker i – sørg for at komme godt rundt & løft rigtig godt rundt i dejen med en stærk grydeske.
Dæk skålen til & stil på køl 8-12 timer (den kan godt stå længere, hvis det skulle være nødvendigt).
Brug en spiseske dyppet i vand, til at lave bollerne & kom dem på en bageplade med bagepapir – pensl med vand.
Bages ved 230g varmluft i 20 min.

Langtidshævede gulerodsboller, før bagning

Langtidshævede gulerodsboller i massevis

Langtidshævede gulerodsboller, lækre og luftige

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 205
  • |
  • Proteiner: 7g
  • |
  • Kulhydrater: 36g
  • |
  • Fedt: 4g

Ca. 12 portion(er) , med 230 kalorier pr. portion på ca. 112g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: