Langtidshævede gulerodsboller
Der er intet som nybagte boller, og fordelen ved langtidshævning, er jo at man vupti kan få nogle til morgenmad – uden først at skulle stå & knokle…
5 dl koldt vand
10g gær
75g solsikkekerner (610 kcal pr. 100g – “Hverdags økologi”)
50g grovvalsede havregryn Ota
300g groft revne gulerødder
1 tsk. salt
220g hvedemel
350g sigtet speltmel fra Urtekram
60g fiberfin
10g fiberHUSK
1 tsk. Stevia sugar fra Dansukker
Opløs gæret i vandet.
Tilsæt solsikkekerner, gulerødder, & havregryn – rør godt rundt.
Rør salt, mel & sukker i – sørg for at komme godt rundt & løft rigtig godt rundt i dejen med en stærk grydeske.
Dæk skålen til & stil på køl 8-12 timer (den kan godt stå længere, hvis det skulle være nødvendigt).
Brug en spiseske dyppet i vand, til at lave bollerne & kom dem på en bageplade med bagepapir – pensl med vand.
Bages ved 230g varmluft i 20 min.
- Næringsværdi pr. 100g:
- Kalorier: 205
- |
- Proteiner: 7g
- |
- Kulhydrater: 36g
- |
- Fedt: 4g
Ca. 12 portion(er) , med 230 kalorier pr. portion på ca. 112g .
Skriv et svar