Laks i ovn, med broccoli og skyrcreme


Opskrift på lækker, ovnbagt laks, med kun 84 kalorier pr. 100g.

Laks i ovn, med broccoli og skyrcreme

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 84
Kulhydrater: 16 %
Proteiner: 47 %
Fedt: 37 %


Ca. 5-6 portion(er)
Ca. portions størrelse: 260 g
Ca. 218 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Udgivet i august, 2013
Opdateret i august, 2021

Virkelig lækker & nem fiske-ret.

Ingredienser

4 laksefileter (ca. 400g)
5 ml. citronsaft
2 broccoli i små buketter
1 bdt. frisk dild (de små potter)
1 bdt. frisk purløg (de små potter)
400g skyr fra levevis
270g skrællede, groft revne gulerødder
30g revet mozzarella 13% fra levevis
Salt, peber
Ama bagespray (det er super nemt at bruge, når man lige skal smørre et ovnfast fad)

Fremgangsmåde

Fjern skindet fra laksefileterne (det er noget snask, og ville være fint hvis du evt. får fiskehandleren til at fjerne det)
Skær laksefileterne i mellemstore tern.
Spray et ovnfast fad med lidt olie (4g), kom laksefileterne ned i fadet & dryp dem med citronsaft.
Sørg for at broccolien er GODT dryppet af & fordel buketterne omkring laksefileterne.
Hak dild & purløg.
Rør skyr, dild, purløg, gulerødder, 3 tsk. peber & 3 tsk. salt sammen.
Fordel skyrcremen over laks & broccoli.
Drys ost & frisk peber over. Sæt i ovnen i ca. 35 min. ved 180g varmluft.

Servér med nye kartofler, eller en portion friskost-kartofler.

laks
broccoli
Skyrcreme med gulerødder
Drysset ost og peber

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.