Lakrids-kokostoppe


Opskrift på lækre lakrids-kokostoppe, med 341 kalorier pr. 100g.

Lakrids-kokostoppe

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 341
Kulhydrater: 30 %
Proteiner: 6 %
Fedt: 64 %


Ca. 10 portion(er)
Ca. portions størrelse: 45 g
Ca. 153 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Udgivet i december, 2014
Opdateret i august, 2021

For nylig bevægede jeg mig ned i Føtex – det er ikke specielt tit jeg opholder mig i fysiske forretninger, jeg bryder mig hverken om proppede køer, eller skrigende børn…
Men godt var det, at jeg lige kiggede forbi, for pludselig opdagede jeg en ny serie af fødevarer fra Suvida.
Suvida er en række produkter med fokus på at erstatte salt og sukker, så effektivt som muligt.
Og dét skulle da komme an på en prøve. Jeg er vant til at bruge produkterne fra Easis, og er generelt ret begejstret for dem – men det kunne jo være, at disse nye produkter var bedre!?!

Ingredienser

1 stort æg (ca. 54g)
30g æggehvide
50g Odense Lakrids Marcipan (449 kcal. pr. 100g)
175g Suvida Søde-/bagemiddel
150g kokosmel fra Coop (610 kcal. pr. 100g)
1g Rålakridspulver fra Urtekram
30g Odense Mørk Chokolade 70% (521 kcal. pr. 100g)

Fremgangsmåde

Sørg for at æg og æggehvide har stuetemperatur.
Pisk æg og æggehvide godt luftige.
Riv marcipanen groft (nemmest hvis den er kold)
Vend Suvida, kokosmel og rålakridspulver godt sammen i en skål.
Pisk marcipanen i æggemassen.
Pisk de tørre ingredienser sammen med de våde – sørg for at det hele er pisket godt sammen. Massen bliver rimelig solid!
Rul massen ud til en pølse, skær den i 10 stykker, tril hvert stykke til en kugle og giv dem et ekstra tril så de får en spids top + giv dem et tryk i bunden, så de bliver flade.
Toppene kommes på en bageplade med bagepapir & bages i ovnen i ca. 20-22 min. ved 180g alm. ovn (ikke varmluft).
Toppene er færdige, når de er let gyldne.
Lad toppene køle helt af på en rist.
Smelt chokoladen & dyp toppenes bund i den – lad chokoladen på toppene køle helt af i køleskabet.

Opbevares på køl i en lufttæt beholder.

Jeg lavede en anden opskrift på sukkerfri kokostoppe sidste år, hvor jeg brugte Easis Perfect Fit. Jeg synes at dem jeg lavede med Easis var mindre bastante. Til gengæld så mætter disse mere, og de har en rigtig god smag – det er ikke sidste gang jeg forsøger mig med produkter fra Suvida!

Og nej – indlægget er ikke sponsoreret, de produkter jeg vælger at anvende, er af helt egen fri vilje, og ikke pga. samarbejde med en leverandør!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.