Kyllingeboller i tomatsauce


Opskrift på krydrede kyllingeboller, med kun 62 kalorier pr. 100g.

Kyllingeboller i tomatsauce

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 62
Kulhydrater: 22 %
Proteiner: 44 %
Fedt: 34 %


Ca. 4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 305 g
Ca. 189 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i september, 2013
Opdateret i august, 2021

Det må godt gå lidt hurtigt, og være lidt nemt en gang imellem – det behøver slet ikke at være så kompliceret…

Ingredienser

250g squash, skåret i mindre stykker
1 rødløg, skåret i tern
100g grøn peber, skåret i tern
10g Becel Vegetabilsk olie
1 spsk. mango curry krydderi fra Santa Maria (eller bare alm. karry)
2 tsk. knust chili & hvidløg fra Xing Fu (der kan også bare anvendes frisk chili og hvidløg)
1 ds. hakket tomat (400g)
1 dl. Cheasy naturel 0,1%
Saft fra ½ lime
Kryddersalt og krydderpeber

1 kyllingemedister 5% (400g)

Fremgangsmåde

Varm olien og rist karry af i den, tilsæt squash og lad dem stege let gyldne.
Tilsæt grøn peber, rødløg og hvidløg/chili, og steg til løgene er blanke.
Tilsæt tomat, yoghurt og lime.
Lad simre & smag til med salt & peber.

Klip hul i tarmen på medisteren, og pres små boller af kød ud i spilkogende vand krydret med kryddersalt.
Lad bollerne koge i ca. 5 min. indtil de frivilligt kommer op til overfladen.

Vend bollerne i tomatsaucen & smag til en ekstra gang. Lad simre i 15-20 min.

Servér evt. med Asian Kitchen nudler, eller pasta (ikke med i kalorieberegningen).

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.