Kyllingeboller i karry


Opskrift på hurtige og lækre kyllingeboller i karry, med kun 76 kalorier pr. 100g.

Kyllingeboller i karry

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 76
Kulhydrater: 33 %
Proteiner: 30 %
Fedt: 37 %


Ca. 3-4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 430 g
Ca. 325 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i december, 2012
Opdateret i august, 2021

Hurtigere kan det dårligt gøres – men sundt er det stadig…

Ingredienser

1 kyllingemedister
2 stk. Knorr hønsebouillon terninger
1 ltr. vand
10g Becel vegetabilsk olie
120g rødløg skåret i grove tern
2 fed presset hvidløg
235g snackgulerødder i grove skiver (du bliver fri for at skrælle dem, når du bruger snackgulerødder)
1 stor tsk. karry
10g grøn karrypasta
1 tsk. gurkemeje
1/4 tsk. spidskommen
1 lille dåse kokosmælk (eller ½ stor)
15g kartoffelmel + 1 dl. vand
Salt, peber og måske et lille dryp Perfect Sød fra Easis

Fremgangsmåde

Kog vandet op med bouillon terningerne.
Skub kødet ud af medisteren som små boller & kog dem til de er færdige (de kommer selv op til overfladen, når de er klar).
Varm olien i en gryde & svits løg + hvidløg sammen med karry, karrypasta, gurkemeje & spidskommen.
Tilsæt gulerødderne & steg dem med i et par min.
Tilsæt vandet du har kogt bollerne i & kokosmælk.
Lad simre i 10 min. ca.
Rør kartoffelmel ud i 1 dl. vand & tilsæt det til retten under omrøring.
Smag til med salt, peber & Perfect Sød.

Servér med perlebyg & en god salat (ikke med i beregningen).

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.